A Wágner Károly Emlékbizottság alakuló ülése

Agro Napló
2010-ben lesz a magyar erdészeti irodalom létrehozójának 180. születési évfordulója, ezért az Országos Erdészeti Egyesület elnöksége azt az évet Wágner Károly Emlékévnek nyilvánította.

 

A magyar erdészet kimagasló egyénisége születési évfordulója méltó megünneplésének megszervezésére az OEE Wágner Károly Emlékbizottságot hozott létre, melynek tagjai Pethő József elnök, Ormos Balázs főtitkár, Sárvári János, a könyvtár őre, Oroszi Sándor, az Erdészettörténeti szakosztály elnöke és Zétényi Zoltán, a Közönségkapcsolatok szakosztály elnöke. Az emlékbizottság alakuló ülésén, 2009. október 27-én, javaslatok hangzottak el az év végén ünnepi közgyűléssel kezdődő emlékév programjára.



December 9-én az OEE régi székházának dísztermében tartandó megemlékezést követően koszorúzási ünnepség lesz az FVM székház árkádjai alatt található Wágner-szobornál. 2010-ben megemlékezést tartanak a selmec-kisiblyei emlékhelyen és a Farkasréti temetőben, valamint várhatóan késő ősszel, Sopronban. Az emlékév alkalmából lefordítják Wágner Károly német nyelven írott diplomatervét is. Javaslat hangzott el egy emlékkő felállításáról a soproni Alma Mater Botanikus Kertjében, és egy Wágner Károly életútját feldolgozó tévéfilm forgatásáról.



Wagner Károly 1879. december 21-én Budapesten hunyt el.

 

Forrás: http://forestpress.hu/jie_hu/index.php?option=com_content&task=view&id=16228&Itemid=1

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 18. 13:32