Somogyi kukorica hoz export bevételt

Agro Napló
Somogy kifejezetten gabonatermelő megye. Az elmúlt évben közel 1,2 millió tonna kalászos és takarmánykukorica termett. Ennek nagy része kivitelre került.

 

A KSH adatai szerint 2009. július végéig az élelmiszerek kivitele (tagállami kiszállítás és 3. országokba irányuló export) 720 milliárd Ft, a behozatal (tagállami beszállítás és 3. országokból érkező import) pedig 505 milliárd Ft, vagyis az aktívum 215 milliárd Ft volt. Az előző év azonos időszakához viszonyítva az export 2,8%-kal, az import pedig 3,7%-kal nőtt.



A legfontosabb árucsoportunk, azaz a gabona és gabonakészítmények importja 4%-kal csökkent, össz. értékét illetően megközelítette a 46 milliárd Ft-ot. Az exportból származó árbevétel közel 210 milliárd Ft volt, 2,2%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban.



Somogy kifejezetten gabonatermelő megye. Az elmúlt évben közel 1,2 millió tonna kalászos és takarmánykukorica termett. Ennek nagy része kivitelre került, ez által a somogyi gazdálkodók jelentősen hozzájárultak a gabonakereskedelem árbevételéhez. – mondta Varga Gábor, a megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal főigazgatója.

Forrás: http://www.gazdakor.szie.hu/hirek/somogyi_kukorica_hoz_export_bevetelt

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 18. 13:32