Romániáé az uniós mezőgazdasági poszt

Agro Napló
Diplomáciai sikernek nevezte pénteken Traian Basescu román államfő, hogy országa jelöltjét javasolta az Európai Bizottság elnöke a mezőgazdasági biztosi posztra.

 

Basescu szerint Románia számára azért fontos ez a tisztség, mert a közös uniós agrárpolitika "az EU egyik alappillére". Basescu szerint a tisztség fontosságát tükrözi az, hogy nagy költségvetést kezel az uniónak ez a "minisztériuma", és számos embert érintő projekteket bonyolít le. Basescu szerint Ciolos valamennyi párt támogatását élvezi az Európai Parlamentben.



Az államfő szerint ez a döntés megerősítette Románia pozícióját az Európai Unióban, és egyúttal azt is jelzi, hogy Brüsszel megbízik kelet-európai tagállamában. Basescu szerint Ciolos jelölése arra vonatkozó jelzés is lehet, hogy szükségessé vált az uniós agrárpolitika módosítása. Szerinte a tizenkét új tagállam csatlakozása indokolttá teszi ezt a módosítást.



Ciolos kinevezését a legfőbb román ellenzéki erők, a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetői is üdvözölték.

Forrás: http://www.gazdakor.szie.hu/hirek/romaniae_az_unios_mezogazdasagi_poszt

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?