2024. július 19. péntek Emília

Hagyják ki a bozóttüzet a kalkulációból!

Agro Napló
Egy érdekes ausztrál javaslat a klímacsúcson

 

Ausztrália igyekszik elérni, hogy az aszály és a bozóttüzek miatt keletkező széndioxid kibocsátás maradjon ki a széndioxid csökkentésről szóló tervezetből – olvasható az abc.net.au oldalon.

Előterjesztése mélységesen megosztotta a koppenhágai klímacsúcs részvevőit. Különösen a franciák tiltakoztak, csalási szándékot emlegetve az ausztrál javaslattal kapcsolatban. Az agrárszektor ugyanakkor a mentesítés, a kivétel alkalmazása mögé állt.

Az agrártermelők nemzetközi föderációjának elnöke Ajay Vashee szerint a gazdákat nem kellene büntetni olyan nem befolyásolható és a természetben keletkező káros gázkibocsátásért, amit megakadályozni nem áll módjukban.

A mezőgazdaság ma már elfogadja, hogy nem csak áldozata az éghajlat változásának, de a káros gázkibocsátás 14 százalékért felelős is. Az elnök erősen hisz abban, hogy a problémák 30 százalékára találnak majd megoldást, viszont úgy gondolja, nem tehető felelőssé az ágazat olyan klímaváltozásbeli körülményekért, mint az aszályok és a bozóttüzek miatt keletkező emissziók.

Forrás: http://forestpress.hu/jie_hu/index.php?option=com_content&task=view&id=16693&Itemid=1

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?