Előleg elszámolás március 31-ig!

Agro Napló
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága ismét meghosszabbította az előleg elszámolás határidejét a támogatási előleget igénybe vett ügyfelek részére.

 

Ennek értelmében a támogatási előleg elszámolására vonatkozó határidő 2010. március 31-re módosult, így a kizárólag a támogatási előleg elszámolásával érintett kifizetési kérelmeket 2010. március 1 és március 31. között is be lehet nyújtani (az előleg elszámolással nem érintett ügyfelek részére a kifizetési kérelem benyújtási időszakok változatlanok maradnak).



Az érintett jogcímek az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott kertészet korszerűsítése, az öntözés, melioráció, és a területi vízgazdálkodás mezőgazdasági üzem és közösségi létesítményeinek fejlesztéséhez, a növénytermesztés létesítményeinek korszerűsítéséhez és a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatások. A fenti módosítással az Irányító Hatóság célja lehetőséget biztosítani az ügyfeleknek a támogatási előleg elszámolásához kapcsolódó kifizetési kérelmeknek a meghosszabbított határidőig történő benyújtására. Az EMVÁ-ból az állattartó telepek korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások kifizetési kérelembenyújtási időszakai nem módosulnak, mivel a március 1. és 31. közötti időszakban a jelenleg hatályos szabályozás alapján biztosított a kifizetési kérelem benyújtás lehetősége.



Felhívjuk az ügyfelek figyelmét, hogy ezen ismételt határidő módosítást követően - az Európai Bizottsággal lefolytatott tárgyalások alapján - az előleg elszámolás határidejének hosszabbítására nem lesz további lehetőség!



Forrás: http://www.gazdakor.szie.hu/hirek/eloleg_elszamolas_marcius_31-ig

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?