Közép-európai agrártudományi központ lesz a SZIE

Agro Napló
A Szent István Egyetem jelentős lépéseket tett a kutatóegyetemmé váláshoz. Az egyetem célja, hogy Közép-Európa agrártudományi központja legyen.

 

Új lendületet kaphat a Szent István Egyetem (SZIE) fejlődése a kutatóegyetemi cím elnyerésével. Az egyetem most benyújtott pályázata magasan megfelel az Oktatási Minisztérium által elvárt minden kritériumnak. Az egyetem célja, hogy nemcsak Magyarország, de a tágabb régió, Közép-Európa vezető agrár- és környezet-tudományi központja is legyen.



Erre a központi szerepre lminden esélye megvan, hiszen egyedül a SZIE kutatásai képesek az agrárium egész területének átfogó vizsgálatára, mert az országban csak itt működik, a nemzetközileg is kiválósági központként jegyzett Állatorvos-tudományi Kar, amely kiemelkedő eredményekkel és legmagasabb szintű nemzetközi akkredítációval is rendelkezik. Ráadásul még két remek adottság is hozzájárulhat mindehhez, így a számos világhírű találmányban, kutatásban megjelenő magyar tudás, kreativitás, valamint a természet gazdag ajándékával megáldott termőföld.



Az elmúlt években az egyetemen sikeres alkalmazott kutatásokat folytattak a fenntartható fejlődés, az élelmiszerbiztonság, a klímavédelem, a környezetipar, megújuló energiaforrások vagy az egészséges környezet területén. A környezetbarát szemlélet az egyetem fejlesztéseinél is meghatározó szempont: a gödöllői kampuszon működik Magyarország első karbonsemleges klímairodája.



Az egyetemre irányuló nemzetközi figyelmet mutatja, hogy a SZIE-n folyó kutatásokról rangos nemzetközi tudományos folyóiratban megjelent publikációk mellett olyan világszerte olvasott médiumok is beszámoltak, mint a New York Times vagy a National Geographic Magazine.

 

Forrás: http://www.gazdakor.szie.hu/hirek/kozep-europai_agrartudomanyi_kozpont_lesz_a_szie

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?