Étkezési jegyek zöldség-gyümölcs árusoknál történő használata Franciaországban

Agro Napló
Franciaország a különböző promóciós eszközök mellett új módszerek alkalmazásával is ösztönözni kívánja a zöldség-gyümölcs fogyasztás növekedését.

 

Nagyon jó példa erre a francia egészségügyi és sportminiszter 2010. március 3-i 2010-220. számú rendelete, mely az azonnal fogyasztható zöldség-gyümölcsök tekintetében kiterjeszti az étkezési jegyek használati lehetőségét. Mint Mathilde Visseyrias írja a Figaro című napilap gazdasági mellékletében, a módosításnak köszönhetően például almát és narancsot is lehet majd venni a zöldség-gyümölcs árusoknál e fizetési forma alkalmazásával. Ezzel szemben a tök vagy a póréhagyma továbbra is készpénzzel lesz kiegyenlítendő.



Innentől kezdve, e termékek vonatkozásában 15.000 (így 10.000 piacon és 5.000 üzletekben árusító) francia zöldség-gyümölcs kiskereskedő fogja tudni – a vendéglátósokhoz hasonlóan – elfogadni ezt a fizetési módot is.



A Zöldség-gyümölcs Kiskereskedők Szakszervezetei Nemzeti Uniója (UNFD) saját győzelmének értékeli a változást (http://www.unfd.fr/actualites/6-commerce/62-les-titres-restaurant-enfin-acce.htm ). Az UNFD vezetőségének egyik tagja, Sandrine Choux hangsúlyozta, hogy mindez 10-20 %-al növelheti a zöldség-gyümölcs kiskereskedők üzleti forgalmát.



Cél, hogy az étkezési jegyek használatát tovább szélesítsék. Egy Christine Lagarde, gazdasági miniszter által szervezett munkacsoport fogja megvizsgálni a bővítés további lehetőségeit, közte a tejtermékekre való kiterjesztés lehetőségét is. Következtetéseiket április végére ígérik.



dr. Gúr Roland

 

Forrás: www.fvm.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?