Új törvény a külföldi befektetésekről

Agro Napló
A kínai kormány április 13-án új rendeletet hagyott jóvá a külföldi befektetésekkel kapcsolatban, mely kiváló üzleti feltételeket kínál, de korlátozza a környezetre káros vállalkozások alapítását.

 

Az új rendelkezések szerint Kína szívesen lát minden olyan külföldi befektetést a high-tech iparágakban és a szolgáltató szektorban, mely energiatakarékos és környezetbarát, ám nem kér a környezetszennyező és energianyelő vállalkozásokból.



Az államtanács által kiadott új rendelet szerint a kormány továbbra is támogatja a kínai részvénypiaci besorolású cégek hazai és külföldi stratégiai befektetők keresésére irányuló törekvését, illetve külföldi befektetők befektetéseit a kínai részvénypiacon.



Az arra alkalmas külföldi alapítású vállalatoknak megengedett lesz vállalati kötvények és közepes futamidejű váltók kibocsájtása.

A multinacionális vállalatok az országon belül működtethetnek regionális irodát, kutatóközpontot, beszerzési pontokat illetve más funkciós jellegű intézményeket.

A tudományos-technológiai fejlődés szempontjából fontos, hogy az új rendelkezés szerint a külföldi R&D központoknak nem kell import ÁFÁ-t, valamint áru és szolgáltatási adót fizetniük 2010 végéig.



A külföldi alapítású vállalatokat arra bíztatja a kormány új rendelettel, hogy növeljék beruházásaikat Kína középső és nyugati területein, különös tekintettel a környezetbarát és nagy munkaerő-igényű iparágakban. 





Bíró István

 

Forrás: FVM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?