A közös agrárpolitika 2013 után

Agro Napló
Számítunk az Ön véleményére!

 

Az EU 2013-ig meg kívánja reformálni közös agrárpolitikáját (KAP). A Bizottság, még az idén szakpolitikai dokumentumot tesz közzé azokról a különböző szakpolitikai lehetőségekről, amelyek alapul szolgálhatnak a majdani közös agrárpolitika kialakításához, és ezzel egy időben nyilvános konzultációt indít a 2013 utáni közös agrárpolitikáról.



A közös agrárpolitika az egész társadalom ügye. Mindannyiunké, nemcsak a mezőgazdasági termelőké. Az európai agrárpolitika az élelmiszerbiztonság kérdése mellett tájakról, munkalehetőségekről, környezetről és éghajlatváltozásról is szól. Kérjük, ossza meg velünk az európai mezőgazdaság és az európai vidékek jövőjével kapcsolatos igényeit és várakozásait. Segítsen nekünk olyan szakpolitikát kialakítani, amely közös érdekeinket a legjobban szolgálja! - Dacia Cioloş, mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztos.



A biztos arra kéri az érdekelt uniós polgárokat és szervezeteket - függetlenül attól, hogy a mezőgazdaságban dolgoznak vagy sem -, vegyenek részt a közös agrárpolitika jövőjéről, alapelveiről és céljairól szóló vitában.



Az Európai Parlamentben elhangzott beszédében Ciolos biztos felvázolta a megvitatásra váró témákat. 



A beszéd elolvasása

Forrás: Európai Bizottság

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?