Vinitaly 2010

Agro Napló
Idén április 8-12. között rendezték meg a Vinitaly szőlészeti és borászati szakkiállítást, mely ebben az évben is sikeresen zárult. Már a harmadik kiállítási napon a látogatók száma meghaladta a 90ezret és követi az eddigi növekedési trendet a külföldi kiállítók száma is. Az alábbi országok képviseltették magukat legnagyobb számban: Svájc, Nagy-Britannia, Franciaország, Ausztria, Németország, Magyarország, Dánia, Svédország, Kanada, Oroszország, USA, Ausztrália, Egyiptom, Líbia, Tunézia, Marokkó, Dél-Afrikai Köztársaság, India, Kína, Dél-Korea, Japán, Tajvan, Malajzia, Szingapúr, Indonézia, Ecuador, Mexikó, Balti Köztársaságok, Közép- és Dél-Amerika, de összesen 110 különböző országból érkeztek a Vinitaly-ra szakemberek. Két magyar kiállító volt jelen: a Pajzos Zrt Sárospatakról és az olasz tulajdonú Tenuta delle Aquile („Sasok birtoka”) Kft. Abonyból.

 

A Vinitaly-nak helyszínt adó és rendező Veronafiere szándéknyilatkozatot írt alá a Hong-Kong-i Kereskedelem-fejlesztési Tanáccsal, melynek célja a Vinitaly és a Hong Kong International Wine & Spirits Fair során - ahol Olaszország lesz 2011-ben a partner ország - megrendezendő események, kapcsolódó programok megvalósítása. Hong Kong az olasz és általában az európai borok legfontosabb Kelet-ázsiai piaca, valamint a borkereskedelem kapuja Kína és a többi ázsiai ország felé.



A Vinitaly kiemelt vendége volt Giorgio Napolitano olasz köztársasági elnök, akit a jövő évi, 2011-es vására is meghívtak az Olasz Egység 150. évfordulója alkalmából, pályázati felhívás alapján megvalósítandó emléküveg bemutatására. 





Dr. Hamar Balázs

 

Forrás: FVM



Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?