2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella

Csak magyar alapanyagból

Agro Napló
Ezentúl 170 embernek nemcsak időszakosan, hanem egész évben lesz munkája a Hajdú-Bihar megyei Nádudvaron. Csaknem 150 millió forintból fejlesztették ugyanis a helyi élelmiszeripari üzemet. Egyáltalán nem mellesleg a társaság termékei kizárólag magyar alapanyagból készülnek, és tartósítószert sem tartalmaznak.

 

Ottjártunkkor éppen sajtokat paníroztak. Az új gépsor a része annak beruházásnak, amely a közelmúltban fejeződött be. Ennek köszönhetően új termékekkel jelenik meg a piacon a 3 évvel ezelőtt alapított Nádudvari Élelmiszer Kft. A fejlesztésről először Csirkés Lászlót, a NAGISZ Zrt. gazdasági igazgatóját kérdeztük.



- A NAGISZ cégcsoporthoz tartozó Nádudvari Élelmiszer Kft.-nél a magasabb feldolgozottság érdekében döntöttünk úgy, hogy egy panírozó üzemet hozunk létre, illetve panírozó gépsorokat állítunk be. Ez a 150 millió forintos beruházás 25 százalékos EMVA támogatással valósult meg. Fő célja az volt, hogy kizárólag magyar alapanyagból készült terméket állítsunk elő. A másik fő termékünk, a töltött káposzta szintén hazai káposztából és húsból készül.



A beruházásnak köszönhetően, az eddig szezonálisan foglalkoztatott 170 embernek ezután folyamatosan tudnak majd munkát adni. A társaság éves árbevétele eléri a 3 milliárd forintot. A bevétel 70 százaléka tej-, 20 százaléka hústermékek értékesítéséből származik. Az új készítmények kiválasztásánál arra törekedtek, hogy megfeleljenek mind az egészséges életmód elvárásainak, mind a hazai szokásoknak.



Volosinovszki János, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a beruházást egy piackutatás előzte meg.

- A piackutatással egyértelművé vált, hogy a Nádudvari márkanév feljogosít bennünket arra, hogy egy új termékpiacon is megjelenjünk.



A későbbiekben speciális, csak gyerekeknek szánt ételeket is szeretnének készíteni. Az új, most forgalomba kerülő készítmények a kereskedelmi láncokon keresztül jutnak el a fogyasztókhoz.



- Úgy gondoltuk, hogy a hazai termékpalettán sok az importtermék. Véleményünk szerint a panírozott sajtunknak és zöldségeinknek, valamint a töltött káposztánknak van létjogosultsága a hazai piacon.



Az új üzem kialakításával egy időben egy másik fejlesztés is lezajlott Nádudvaron. 200 millió forintos összköltséggel megvalósult a hús- és tejüzem hőenergetikai rendszerének rekonstrukciója, valamint a tejüzem hűtési rendszerét is korszerűsítették.



Forrás: Gazdakör

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?