2024. július 22. hétfő Magdolna

Pályázatok nem termelő beruházásokra

Agro Napló
Idén újra be lehet nyújtani támogatási kérelmet nem termelő mezőgazdasági beruházásokra az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) keretében. A tavalyi évhez hasonlóan 2010-ben is kizárólag elektronikus úton fogadja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a kérelmeket június elseje és július 26-a között.

 

A tavalyi évben 664 darab kérelem érkezett a meghirdetett célprogramokra, ebből 34-et visszavontak a gazdálkodók. A legtöbb kérelem a természetes alapanyagú madárvédelmi berendezések célprogramra érkezett. A támogatás összes célprogramjára rendelkezésre álló kifizethető forrás több, mint 3,5 millió eurónak megfelelő forintösszeg.



Támogatási kérelmet a következő beruházásokra lehet benyújtani: mezővédő fásítás, sövénytelepítés, természetvédelmi és környezetvédelmi célú gyeptelepítés, rovarteleltető bakhát létesítése. Eszközbeszerzésre két jogcímen igényelhető a támogatás: természetes alapú kerítés és madárvédelmi berendezés létesítése.



Az intézkedés célja, hogy a Natura 2000 területeken illetve az EMVA AKG (agrár-környezetgazdálkodás) programba bevont területeken gazdálkodók olyan beruházásokat valósítsanak meg, amelyekkel növelik az általuk használt terület természeti értékét, elősegítik a biodiverzitás fejlesztését, és elősegítik az Agrár-környezetgazdálkodási és a Natura 2000 támogatás feltételeinek betartását.



Az elektronikusan benyújtott kérelem mellékleteit papír alapon kell benyújtani a kérelmező székhelye vagy lakóhelye szerinti területileg illetékes megyei MVH kirendeltséghez, hivatkozva a benyújtott támogatási kérelmen szereplő iktatószámra.



Kifizetési kérelem benyújtására minden évben az egységes kérelemmel együtt van lehetőség, illetve eszköz beszerzések esetén minden évben október 1. és 31-e között is.



A támogatás igénylésének részletes feltételeit a 33/2008 (III.27) FVM rendelet tartalmazza.







Forrás: Gazdakör

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?