2024. július 22. hétfő Magdolna

Pótlólagos igénybenyújtás erdősítésre

Agro Napló
A mezőgazdasági területek erdősítésére vonatkozó kifizetési kérelmeket a hónap végéig azok is benyújthatják, akik azt tavaly nem tették meg - hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara tájékoztatójában.

 



Az agrártárca módosította korábbi rendeletét és így lehetővé tette, hogy a mezőgazdasági területek erdősítésére vonatkozó kifizetési kérelmeket azok is újból benyújthatják, akik azt tavaly nem tették meg. A pótlólagos igények benyújtására 2010. május 31-ig van lehetőség – hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara.



A korábbi Nemzeti Vidékfejlesztési Terv keretében lehetőség volt mezőgazdasági területek erdősítésének támogatására. Az érintett termelők egy része azonban a szubvenció aktuális részét tavaly elmulasztotta igényelni. Ezért most az agrártárca módosította (34/2010. (IV.9.) FVM rendelet) vonatkozó rendeletét, s így lehetővé tette, hogy az NVT Mezőgazdasági területek első erdősítéséhez kapcsolódó termelők pótlólagos kifizetési kérelmet nyújthatssannak be.



Szükséges a kifizetéshez – mint minden esetben –, hogy a 132/2004. (IX. 11.) FVM rendelet alapján hozott jogerős határozattal, vagy kötelezettség-átvállalásnak részben vagy egészben helyt adó határozattal rendelkezzen.



A kifizetési kérelmet 2010. május 31-ig kell benyújtani az MVH által erre rendszeresített nyomtatványon – tehát oda kell figyelni, és az elmaradások esetén nem az egységes kérelem részeként kell igényelni a nevezett támogatást! A kifizetési kérelemben szereplő adatokra vonatkozóan 2010. május 31-e után módosítási kérelem nem nyújtható be!

Magyar Agrárkamara

 

Forrás: Gazdakör

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?