Az ÚMVP Irányító Hatóságának 29/2010. (V. 14.) közleménye

Agro Napló
Az agrár-környezetgazdálkodási támogatással kapcsolatban benyújtandó területazonosítási kérelmek benyújtási határidejének változásáról

 

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy 2010. május 13-án kihirdetésre került egy, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 61/2009. (V. 14.) FVM rendeletet is módosító miniszteri rendeletmódosítás.



A módosítást az alábbi rendelet tartalmazza:



A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 69/2010. (V. 13.) FVM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdészeti célra használt géppark fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet módosításáról



A módosítás értelmében a 2010. évben a területazonosítási kérelem benyújtásának határideje mind a jogerős támogatási határozattal rendelkező ügyfelek, mind a jogorvoslattal élt ügyfelek számára egységesen legkésőbb június 9.



Felhívjuk minden gazdálkodó figyelmét arra, hogy a területazonosítási kérelem benyújtásának továbbra is meg kell előznie a kifizetési kérelem benyújtását, a két kérelem benyújtásának sorrendje nem felcserélhető. Kifizetési kérelmet az eddigieknek is megfelelően csak az nyújthat be, aki területazonosítási kérelmét benyújtotta.



Az egységes kérelem – amely egyben az AKG támogatás első évi kifizetési kérelme is – szankciómentes benyújtásának határideje azonban továbbra is 2010. május 15. marad. Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, valamint a központi költségvetésből finanszírozott egyes támogatások 2010. évi igénybevételével kapcsolatos egységes eljárási szabályokról szóló 34/2010. (IV. 9.) FVM rendelet 8. §-a értelmében lehetőség van az egységes kérelmek késedelmes benyújtására, legkésőbb 2010. június 9-ig, ez azonban már a támogatási összeg munkanaponként 1%-os csökkenését eredményezi. Ugyanezen rendelet 10. § értelmében lehetőség van az egységes kérelem módosítására is, mely 2010. május 31-ig szankciómentesen, 2010. június 1. és 9. között a támogatási összeg munkanaponként 1%-os csökkentésével tehető meg. Ha tehát a gazdálkodó az egységes kérelmét 2010. május 15-ig benyújtotta, az abban szereplő földterületek vonatkozásában még 2010. május 30-ig módosíthatja azt.



FVM - Agrár-vidékfejlesztési Főosztály

 

Forrás: FVM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?