Élelmiszerbiztonság a kínai iskolákban

Agro Napló
Az Oktatási Minisztérium és az Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Közigazgatási Hivatal 8 hónapos közös kampányt indított az iskolák ebédlőinek élelmiszerbiztonságának biztosítása érdekében.

 

A kampány májustól decemberig tart, és az ellenőrzések során kiemelt hangsúlyt fog kapni az éttermek higiéniás viszonyainak, az ott dolgozók egészségügyi állapotának, a nyersanyagok feldolgozásának és a felhasznált élelmiszer-adalékoknak az ellenőrzése- áll a szerdán kiadott közleményben.



A helyi iskolákat felszólították, hogy szigorúan ellenőrizzék az étkezdék asztalára kerülő élelmiszereket, javítsák ki az esetlegesen előforduló hibákat, ezzel is emeljék az élelmiszerbiztonság színvonalát, és biztosítsák a diákok egészségének védelmét.

Áprilisban egy tejfeldolgozó üzem működését függesztették fel az észak-kelet kínai Shanxi tartományban, miután a termékeik fogyasztása következtében több mint 200 általános és középiskolás diákot szállítottak kórházba hányásos és gyomorfájásos tünetekkel.



A vizsgálat kiderítette, hogy a vállalat egyik töltő és csomagológépének a befecskendező szelepjei rozsdásodtak el, mely következtében a csomagolás nem zárt tökéletesen, és ez vezetett a termék megromlásához





Bíró István

 

Forrás: FVM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?