A kampány májustól decemberig tart, és az ellenőrzések során kiemelt hangsúlyt fog kapni az éttermek higiéniás viszonyainak, az ott dolgozók egészségügyi állapotának, a nyersanyagok feldolgozásának és a felhasznált élelmiszer-adalékoknak az ellenőrzése- áll a szerdán kiadott közleményben.
A helyi iskolákat felszólították, hogy szigorúan ellenőrizzék az étkezdék asztalára kerülő élelmiszereket, javítsák ki az esetlegesen előforduló hibákat, ezzel is emeljék az élelmiszerbiztonság színvonalát, és biztosítsák a diákok egészségének védelmét.
Áprilisban egy tejfeldolgozó üzem működését függesztették fel az észak-kelet kínai Shanxi tartományban, miután a termékeik fogyasztása következtében több mint 200 általános és középiskolás diákot szállítottak kórházba hányásos és gyomorfájásos tünetekkel.
A vizsgálat kiderítette, hogy a vállalat egyik töltő és csomagológépének a befecskendező szelepjei rozsdásodtak el, mely következtében a csomagolás nem zárt tökéletesen, és ez vezetett a termék megromlásához
Bíró István
Forrás: FVM