Agro-Farm kiállítás

Agro Napló
2010. május 26-28. között immáron negyedszer rendezték meg Moszkvában az "Agro-Farm" elnevezésű nemzetközi szakmai kiállítást a VVC (Összoroszországi Kiállító Központ) területén. A kiállítás szervezői az OF Mezőgazdasági Minisztériuma, Moszkva Kormánya, a VVC és egy német kiállítás szervező, a DLG e.V. cég volt.

 

A 20 országból érkezett kiállító cégek száma idén 220 volt, ami a tavalyit 38%-al múlta felül. A rendezvényre 40 olyan cég is eljött, aki először vesz részt ilyen típusú orosz seregszemlén. A kiállítás a VVC 57-es pavilonjában és környezetében 7000 négyzetméteren terült el. 2009-ben nyolcezren voltak kíváncsiak a rendezvényre, idén legalább ilyen látogatottságot kalkulál a szervezőbizottság. Tekintettel arra, hogy az orosz szervezőkön kívül a német DLG e.V. cég hirdette, és szervezte meg a rendezvényt, a legtöbb orosz résztvevőn kívül a német megjelenés volt még nagymértékű, de jelen voltak még az USA, Kanada, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Hollandia, és egyéb mezőgazdaságilag jelentős ország képviselői is. Magyarországot két cég, az Agrota-2L vállalat és a Hunland Trade Kft. képviselte saját standdal.



A rendezvény megnyitóját Alexander Csernogorov, mezőgazdasági miniszterhelyettes tartotta, aki átadta Jelena Szkrinnyik tárcavezető üdvözletét a résztvevőknek. Jelen volt még Gennagyij Gorbunov, a Felsőház Agrár- Élelmiszerpolitikai és Halászati Bizottságának elnöke, Vlagyimir Plotnyikov, az AKKOR elnöke és Valerij Fedcsukov a VVC Agráripari cég vezérigazgatója.





A kiállítás első rendezvénye „Az állam és az üzleti élet együttműködése az orosz állattenyésztés érdekében” c. üzleti párbeszéd volt, melyen az üzleti élet prominens képviselőin kívül az OF Mezőgazdasági Minisztériuma Állattenyésztési és Fajtaügyi Főosztályának helyettes vezetője, Gyenyisz Cserkeszov és a Duma agrárbizottságának adminisztráció-vezetője, Nyikolaj Kalinyin is részt vett. Ezen túl több mint negyven konferencia, kerekasztal-beszélgetés és szeminárium is lezajlott az állattenyésztés és fajtafenntartás legfontosabb témáiban.





Kenedi Ákos

 

Forrás: FVM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?