Az Országgyűlés megszavazta, hogy a gazdák június 30. helyett szeptember 31-ig fizethessék be önrészüket a Kárenyhítési Alapba

Agro Napló
A Vidékfejlesztési Minisztérium kezdeményezésére a Parlament június 28-i ülésén szavazott az agrárkárenyhítésről szóló törvény módosításáról. Ennek értelmében a gazdák az eddigi június 30-i határidő helyett szeptember 31-ig fizethetik be az önrészüket a Kárenyhítési Alapba.

 

Az Országgyűlés kérte az államfőt, hogy a szűk határidőre való tekintettel sürgősséggel hirdesse ki a módosított törvény.



A vidékfejlesztési tárca az elemi károkkal sújtott gazdák megsegítése érdekében további intézkedéseket kezdeményez. Így javasolja a kormánynak, hogy a Kárenyhítési Alapot a kötelező mértéken felül is töltse fel. A kárbejelentés határidejét az eddigi 10 napról két hétre kívánja meghosszabbítani. A bankokkal és a biztosító társaságokkal tárgyalásokat kezdeményez a gazdák hiteleinek meghosszabbításáról.



Egyszerűsíti a vis maior bejelentések eljárásrendjét, melynek részeként a termelők mentesülnek az illeték megfizetése alól.

Forrás: VM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?