Általános iskolás program a parlagfű ellen

Agro Napló
Egyre többen szenvednek a parlagfűtől, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium ismeretterjesztő tananyagot dolgozott ki a felső tagozatos általános iskolásoknak az „allergiások réméről”.

 



A „Parlagfűmentes Magyarországért” Tárcaközi Bizottság megbízásából készült, három tanórára elosztható program letölthető a Sulinet honlapjáról is.



A kiadvány célja, hogy a diákok elsajátítsák az allergiával kapcsolatos – elsősorban a pollenallergiára, azon belül pedig a parlagfűre, mint a legelterjedtebb allergiát okozó gyomnövényre vonatkozó – alapvető és legszükségesebb információkat. A könyvből szerzett ismeretek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a fiatalok tudatos felnőttekké válva fellépjenek a társadalmi méretekben is jelentős környezeti ártalmak ellen, és növekedjen bennük a környezetük és az őket körülvevő világ iránt érzett szolidaritás.



A tanári kézikönyvet, diákoknak szóló tankönyvet, animációval ellátott előadásanyagokat, feladatlapokat, óravázlatokat tartalmazó tananyag a földrajz, a biológia, illetve az osztályfőnöki órák tantervi keretei közé, továbbá az osztálykirándulások és az erdei iskolák kötetlenebb programjaiba is beilleszthető.

 

Forrás: VM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 22. 16:26