Az USA állami erdei a gazdaság és egészség javára

Agro Napló
WASHINGTON - A rekreációs tevékenységek közel 223 ezer vidéki munkahely megtartását segítették elő, és 14,5 milliárd dollárral járultak hozzá az USA gazdaságához Az USDA (az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma ) Erdészeti Szolgálata által kiadott jelentés Amerika nemzeti erdeinek és füves területeinek gazdasági és egészségi hasznosságát taglalta.

 

Tom Vilsack mezőgazdasági miniszter július 7-én tette közzé azt jelentést, amely az USA nemzeti erdeinek és füves vegetációjú területeinek a vidéki közösségek, települések életében betöltött gazdasági jelentőségéről ad számot – olvasható az USDA Forest Service oldalán.

 

A „National Visitor Use Monitoring Report” címen megjelent anyag beszámol arról, hogy az állami erdőkben és füves területeken eltöltött szabadidő, pihenés, a rekreációs tevékenységek közel 223 ezer vidéki munkahely megtartását segítették elő, és éves szinten közel 14,5 milliárd dollárral járultak hozzá az USA gazdaságához.

A pihenés, felüdülés a szabadban az USDA a vidék Amerikájának gazdasági gyarapodását segítő erőfeszítései meghatározó része.



A jelentés nem csak azt mutatja be világosan, hogy a rekreációs tevékenység segíti az amerikaiakat, hogy örömüket leljék az egészségesebb életvitelben, és megtanulják értékelni, milyen jó kint lenni a szabadban, de hozzájárul ahhoz is, hogy munkahelyek ezrei maradjanak meg és dollár milliárdokat generálnak a vidéki települések gazdaságába.



A jelentésben a többi között olvasható, hogy a látogatók a szabadidős tevékenységükhöz szükséges áruk és szolgáltatások megvásárlásával 13 milliárd dollárt közvetlenül az állami erdő- és füves területek 50 mérföldes vonzáskörzetében költöttek el, ami a helyi közösségeken belül 14,5 milliárd dollár gazdasági tevékenységet generált.



Rekreáció céljából 2009-ben 173,5 millióan látogattak az állami erdészeti rendszerbe tartozó erdőkbe és földekre. További 300 millió alkalommal, „csak” a tájat vagy a vadvilágot megnézni keltek útra az emberek.



A látogatók általános megelégedettségi rátája igen magas, 98 százalékos volt. A látogatók 57 százaléka elsősorban sportolás és fizikai tevékenység - túrázás, kerékpározás és síelés - céljából ment el az állami erdők rendszerébe tartozó területekre.



Közel 83 százalék volt elégedett azzal a szolgáltatással, amit a pénzéért kapott.

Az állami erdők és füves területek 98 százaléka belépődíj nélkül látogatható.

Az állami erdőkbe és más földekre rekreáció céljából ellátogatók összetétele igen változatos.



Számos, a közföldeken hozzáférhető kikapcsolódási tevékenység támogatja a First Lady mozgásra serkentő kezdeményezését, mellyel Michelle Obama a gyerekeket és családjukat több fizikai aktivitásra buzdítja.



Forrás: Forestpress

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 22. 16:26