2024. július 22. hétfő Magdolna

A lengyel kormány is támogatja a magyar földmoratórium meghosszabbítását

Agro Napló
Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter 2010. július 28-án Varsóban tárgyalt a Lengyel Köztársaság mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterével, valamint a Környezetvédelmi Minisztérium államtitkárával.

 

Miniszter úr első hivatalos kétoldalú külföldi útja Varsóba vezetett, jelezve ezzel is, hogy az új magyar kormány számára a magyar-lengyel kapcsolat kiemelt fontosságú. A találkozók jól szolgálták a 2011-es magyar EU-elnökségi felkészülést, és lehetővé tették, hogy még szorosabb egyeztetések folyjanak a közeljövőben a két ország között.



Fazekas Sándor kérte Lengyelország segítségét a magyar termőföld moratórium meghosszabbítása ügyében. Marek Sawicki támogatásáról biztosította hazánkat. A lengyel és a magyar miniszter áttekintette az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának 2013 utáni jövőjével kapcsolatos kérdéseit is.



A környezetvédelmi minisztérium államtitkárával folytatott találkozón az uniós elnökségi prioritásokról és aktuális környezetvédelmi kérdésekről egyeztettek. Lengyel részről ígéretet tettek arra, hogy segíteni fogják elnökségi programunk megvalósítását, különös tekintettel a kiemelt területekre (vízpolitika, biológiai sokféleség védelme, fenntartható anyaggazdálkodás és erőforrás-hatékonyság).



Mindkét szaktárcánál szó volt a genetikailag módosított szervezetek (GMO-k) ügyéről. Magyarország a jövőben is fenn kívánja tartani GMO-mentességét, és ebben számíthat a lengyel fél támogatására.

 

Forrás: VM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 22. 16:26