Az év franchise-rendszere - különdíjas magyar cég az orosz piacra készül

Agro Napló
2010. szeptember 21-23. között 8. alkalommal került megrendezésre Moszkvában a BuyBrand elnevezésű nemzetközi franchise kiállítás. Ezt a típusú eseményt 2003. óta szervezik meg évente, ami az orosz piacon jelenlévő, ill. megjelenni akaró franchise szolgáltatást kínáló cégek legnagyobb seregszemléje, s melyen az idén közel 200 orosz és külföldi kiállító vett részt.

 

A rendezvényt az EMTG consulting cég szervezte a Krasznaja Presznya „EXPO CENTR” kiállító terület 7-es pavilonjában. Megnyitóbeszédet mondott Merab Jelasvili, Moszkva város és Moszkva megye kereskedelmi kamarájának elnöke, az Orosz Franchise szövetség elnöke, és Jekatyerina Szojak, az EMTG consulting cég vezérigazgatója, illetve a témában érintett több szervezet vezetője.



A különböző tematikájú szimpóziumokon, fórumokon, és kerekasztal beszélgetéseken a kiállítók, pénzügyi szakemberek és az érdeklődők megvitathatták a franchise lehetséges mechanizmusait, állami és magánszektorú finanszírozásának és hitelezésének feltételeit napjaink világ- és tőkepiaci helyzete alapján. Idén külön hangsúlyt kapott a franchise rendszert érintő üzleti etika kérdése. A rendezvényen „Arany Brand 2010”, „Szociálisan fontos Brand”, „Franchise 2010”, és „Franchiser 2010” díjakkal tüntették ki az arra érdemes cégeket, vállalatokat.



Magyarországot egyedül a Fornetti cég képviselte egy közel 20 négyzetméteres standon, amely kivitelében és nagyságában megfelel egy Fornetti gyártó-árusító egységnek. A már 22 országban jelenlévő magyar vállalat nemcsak hazánk, hanem Európa egyik legnagyobb franchise vállalkozása is. A cég „Az év franchise-rendszere” különdíjat is átvehette az európai TOP 500 listán elért harmadik helyezésének hazai elismeréseként.



A rendezvényre maga a vállalat vezetője, Palásti József franchise tulajdonos utazott Moszkvába, akinek mezőgazdasági szakdiplomatánk tárgyalást szervezett az orosz Gabonaszövetség elnökével, Arkagyij Zlocsevszkijjel. Az orosz szakember a találkozón nagyra értékelte a cég eddig elért sikereit, és feltétlenül jó ötletnek tartja ezen technológia elterjesztését az orosz piacon. A termékeket megkóstolva, a franchise rendszer átadásának rendszerét, módozatait megismerve Arkagyij Zlocsevszkij mindenképpen sikert jósol a Fornetti oroszországi megjelenésének, amelyhez minden tőle telhető segítséget megígért. A kiállítást meglátogatta Gilyán György rendkívüli és meghatalmazott nagykövet is, akit a magyar vállalat vezetője tájékoztatott a vártnál nagyobb mértékű érdeklődésről.

Kenedi Ákos

 

Forrás: VM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?