Újra pályázhatnak az erdészek

Agro Napló
Erdőszerkezet átalakításához, valamint erdő-környezetvédelmi intézkedésekhez írt ki pályázatot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Támogatási kérelmet október 1-től 31-ig azok az erdőgazdálkodók nyújthatnak be, akik rendelkeznek az illetékes erdészeti hatóság erdőterv határozatával.

 

Az erdő-környezetvédelem kilenc célprogramja között többek között támogatható az agresszíven terjedő, idegenhonos fa-és cserje fajok visszaszorítása, erdei tisztások kialakítása vagy közjóléti célú erdők fenntartása.



Az erdőszerkezet átalakításához nyújtandó támogatás három tevékenységre vehető igénybe: erdőállomány alatti erdősítéssel történő, tarvágást követő, valamint állománykiegészítéssel történő szerkezetátalakításra.



A kérelmeket október 31-ig elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítással kell benyújtani. A dokumentum a http://e-kerelem.mvh.gov.hu/ internetes honlapon található elektronikus űrlap kitöltő szolgáltatás segítségével hozható létre, amely a www.mvh.gov.hu vagy a www.magyarorszag.hu  portálokon keresztül is elérhető.



2009-ben az ugyanezen a jogcímeken benyújtott kérelmekre a Hivatal a kifizetéseket még az év végén elindítja. A tavalyi erdő-környezetvédelmi intézkedések jogcím esetében 201 darab jóváhagyott kérelemre 1,6 milliárd forintot, míg erdőszerkezet átalakításához 42 jóváhagyott támogatásra 313,4 millió forintot biztosított. Az erdő-környezetvédelmi jogcímen belül, a több éves célprogramoknál a kifizetéseket évente kell kérelmezni.

Forrás: VM

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?