A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatója a kárenyhítési kérelmek beadási határidejéről

Agro Napló
A Vidékfejlesztési Minisztérium felhívja a károsult gazdálkodók figyelmét, hogy a kárenyhítő juttatások iránti kérelmüket 2010. október 20-ig az MgSzH-hoz nyújthatják be, amennyiben:

 

• a nemzeti agrár-kárenyhítési rendszerben kötelező jelleggel részt vesznek, vagy ahhoz önkéntesen a kárenyhítési eljárásról szóló 32/2009. (III. 31.) FVM rendelet előírásai szerint csatlakoztak, és



• a részükre megállapított kárenyhítési hozzájárulást maradéktalanul a jogszabályban meghatározott határidőre befizették, valamint



• a gazdaságot ért elemi kárt a területileg illetékes megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivatalnak (MgSzH) az arra rendszeresített nyomtatványon bejelentették.



A határidő elmulasztása jogvesztő hatályú, a határidőn túl benyújtott kérelmek elutasításra kerülnek.





Azok a gazdálkodók, akik e határidőre a betakarítást még nem fejezték be, és emiatt a pontos hozamérték-csökkenést sem tudták kiszámolni, a kérelmüket az előzetesen becsült adataik alapján tölthetik ki és adhatják be 2010. október 20-ig. A betakarítás befejezését követően megállapított hozamérték-csökkenés eltérését új kárenyhítő juttatás iránti kérelemmel kell korrigálni, amelynek benyújtási határideje 2010. december 20. Az erre vonatkozó rendelkezéseket a kárenyhítési eljárásról szóló 32/2009. (III. 31.) FVM rendelet 11. § (3) bekezdése tartalmazza.



Kapcsolódó cikkek:

32/2009. (III. 31.) FVM rendelet





Forrás: VM - Agrárközgazdasági Főosztály

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?