2024. augusztus 27. kedd Gáspár

Együttműködési megállapodás a VM VKSZI és a DE AGTC között

Agro Napló
Együttműködési megállapodást írt alá a VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (VM VKSZI) és a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma (DE AGTC) 2012. április 18-án.

 

A VM VKSZI az elmúlt időszakban fokozott figyelmet fordít a hatékonyabb együttműködés érdekében szakmai partnereire, ennek érdekében a közelmúltban számos együttműködési megállapodást kötött több felsőoktatási intézménnyel, kutatóintézettel és más szakmai szervezetekkel.



A Kaposvári Egyetemmel február 16-án, míg a Gödöllői Egyetemmel március 21-én fűzte szorosabbra kapcsolatát intézetünk, hogy elősegítsék a korábban megfogalmazott stratégiai céljaik megvalósulását. A VM VKSZI és az érintett felsőoktatási központok együttműködnek a képzés, a szaktanácsadás és a kutatás mindazon területein, amelyeken a szakmai kapcsolódás kölcsönös előnyeit ki lehet használni, megosztják egymással a felsőfokú szakképzéssel, az alap- és mesterképzéssel, szakirányú továbbképzéssel, felnőttképzéssel kapcsolatos tapasztalataikat és módszertani ismereteiket.

A Kisállattenyésztési Kutatóintézet és Génmegőrzési Koordinációs Központtal (KÁTKI) szintén március 21-én írt alá megállapodást a VM VKSZI. Ennek lényege, hogy a felek együttműködnek a felnőttképzésben, kiemelten a KÁTKI kistermelői képzési és oktatási központjának kialakításában. Olyan minta-feldolgozóüzemeket alakít ki a KÁTKI Gödöllőn, ahol kisebb csoportokban tanulhatják el a jelentkezők a hal- és húsfeldolgozást vagy a házi tejtermék-előállítást.



Az április 18-án a DE AGTC-vel kötött szerződés bővebb együttműködést takar: a felek egymás képzési, szaktanácsadási és tudományos kutatási feladatainak kölcsönös segítésén túl együttműködnek a Növénytermelés című tudományos folyóirat életben tartása és színvonalának megőrzése érdekében.



A DE AGTC felelősséget vállal a Növénytermelés című szakmai folyóirat aktuális számainak tartalmi és stilisztikai kifogástalanságáért. Amennyiben szükséges, a szaklap nyomdai előállításában is közreműködik.



A VM VKSZI szakmai segítséget nyújt a DE AGTC graduális és posztgraduális képzésében résztvevő hallgatói számára tudományos diákköri dolgozatok, diplomamunkák, valamint doktori (PhD) disszertációk készítéséhez, részt vállal a mezőgazdasági, vidékfejlesztési témákat érintő képzésben résztvevő hallgatók évközi és nyári gyakorlatainak szervezésében és lebonyolításában.

Intézetünk szabad kapacitásának m

egfelelően részt vállal a vidékfejlesztési, szaktanácsadási témájú szakdolgozati munkák témavezetésében, a szakdolgozati munkák elvégzéséhez szükséges infrastrukturális háttér biztosításában.





Forrás: VM VKSZI

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?