2024. augusztus 28. szerda Ágoston

Kérdezz-felelek a primőr zöldségek, gyümölcsök élelmiszerbiztonsági vonatkozásairól

Agro Napló
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a primőr zöldségek és gyümölcsök élelmiszerbiztonsági vonatkozásaival kapcsolatos tájékoztató anyagot állított össze.

 

A primőr elnevezést az első, fóliasátorban, üvegházban termett zöldségekre használjuk. A tavasz elején kapható üvegházi termények mind ízletességükben, mind tápanyagtartalmukban elmaradnak a szabadföldön termesztettektől. Ahhoz, hogy egy zöldség, gyümölcs ízvilága a maga teljességében kialakuljon, napsütésre van szükség. A tavaszi vitaminpótláshoz biztonságosan fogyaszthatók a primőr termékek, de törekedni kell arra, hogy minél több szezonálisan, szabadföldön termesztett árut fogyasszunk.



A NÉBIH legújabb lakossági tájékoztatójában az érdeklődök olyan kérdésekre kaphatnak választ, mint például, kockázatos-e a primőrök fogyasztása, miért van szükség növényvédő szerekre, hogyan távolíthatók el a mikrobiológiai szennyeződések, vagy, hogy mire ügyeljünk zöldség, gyümölcs vásárlásakor.





A tájékoztató megtekinthető és letölthető a NÉBIH weboldaláról:



„Kérdezz-felelek a primőr zöldségek, gyümölcsök élelmiszerbiztonsági vonatkozásairól”







Budapest, 2012. május 9.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?