2024. augusztus 28. szerda Ágoston

Kérdőívvel indul a demográfiai földprogram

Agro Napló
A Vidékfejlesztési Minisztérium a demográfiai földprogramhoz kapcsolódóan kérdőívet készített, hogy megismerje az érdeklődő fiatalok elvárásait, igényeit.

 

A tárca a fiatal, családos vagy családot alapítani szándékozó, két vagy több gyermeket vállaló gazdálkodók életét a demográfiai földprogram beindításával tervezi segíteni, ezzel is hozzájárulva a gyermekvállalási kedv növekedéséhez, a vidéki élet felpezsdítéséhez, a falvak újra benépesítéséhez. A program keretében állami földek kedvezményes bérbeadásával és egyéb támogatásokkal földhöz kívánjuk juttatni azokat a legalább középfokú mezőgazdasági szakképesítéssel rendelkező fiatal párokat, akik jövőjüket vidéken, földet művelve, állatot tartva, azaz a mezőgazdaságból illetve a mezőgazdaságban élve képzelik el.



Fontos megismernünk a programban lehetségesen résztvevő fiatalok elvárásait, ezért a tárcakérdőívet készített az érdeklődő fiatalok számára.





Kérjük a válaszadókat, hogy a kitöltött kérdőíveket a demografiaifoldprogram@vm.gov.hu címre küldjék, vagy juttassák el falugazdászukhoz.



(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

Forrás: kormany.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?