Valtra, Krone és Simba gépek Szentlőrincen és Hajdúböszörményen

Agro Napló
Szentlőrinci Gazdanapokon és a Hajdúsági Nyár mezőgazdasági kiállításán is külön standon várta a gazdálkodókat a Valkon 2007. Kft. A Krone és Valtra termékek mellett a Simba talajművelő eszközei is nagy hangsúlyt kaptak a kiállításokon.

 

Zöld Valtra Hajdúböszörményben



„Több gépet is kiállítottunk a hétvégén. Természetesen hoztuk a két fő vezérvonalunkat, a Valtra traktorokat és a Krone szálastakarmány-betakarító géprendszerünk egyik képviselőjét” – mondta el az Agroinformnak Futó Lajos, aki a Hajdúsági Expo kiállítási területén mutatta be a Valkon kínálatát.



A Krone új Bellima bálázójából egy egyszerűbb darabot láthattak a gazdák. „Dizájnosabb lett a gép, kapott egy műanyag külső borítást, és a rendfelszedő is megújult” – mondta el a szakember a Bellima körbálázóról. Az újításoknak köszönhetően az eszköz egyszerűbb lett, így kisebb a szervizigénye is. „Gyorsabban lehet hajtatni, mindemellett a hajtáshoz kevesebb energia kell” – tette hozzá Futó Lajos.



A Valtra traktorok közül egy T191-es 6 hengeres SiSu dízel motoros erdészeti kivitelű erőgépet mutattak be a standon. Törhetetlen üveg, hátrameneti kormányzás, és a munkálatoknál fontos, kilátást segítő „napfénytető” is kérhető ehhez a traktorhoz.





Hajdúböszörményben ez a gép zöld volt, ám a Valtra egyik különlegessége, hogy összesen 7 szín közül lehet választani. „Van, aki barnában szereti vagy sárgában, de akad, aki a metál színeket kedveli” – mesélte Futó Lajos. „Nálunk a gazda építi fel a traktort, próbálunk alkalmazkodni a termelőkhöz” – hangsúlyozta.





A hajdúböszörményi standon természetesen nem hiányozhattak a Simba munkagépek sem. „Már egy éve hozzánk tartozik, és próbáljuk elterjeszteni. A száraz időszakokban különösen hasznosak a Simba gépek, hiszen egy menetben lehet velük magágyat készíteni. Nem kell többször forgatni, nem szárad ki a talaj. Aki nem tudja megőrizni a nedvességet, az nem is tud majd termelni” – mondta el az Agroinformnak a szakember.







Szentlőrincen középpontban a gyakorlat



A Szentlőrinci Gazdanapokon is a Valtra és a Krone állt a középpontban a Valkon 2007. Kft. standján, ám két Simba munkagép mellett Regent eszközöket is lehetett látni.





„A Valtra traktorok közül a legnépszerűbb, középkategóriás N101-es típust hoztuk ki, míg a Krone bálázók közül a Comprima F155-ös látható nálunk” – mondta el portálunknak Jankovics Zoltán területi képviselő. A népszerű munkagép több újítással is büszkélkedhet. Már nem rúdláncos megoldást alkalmaznak, hanem NovoGrip rendszerrel működik, hevederes megoldású.





A Comprima mellett egy Krone függesztett kaszát és a Big X önjáró silózót is kiállították Szentlőrincen. „Ez egy 500 lóerős gép, a legkisebb a Big X-ek közül, ám így is nagyon gyors” – mesélte a szakértő. A bemutatott silózó egy sombereki bemutatóról érkezett a gazdanapokra, ahol a gyakorlatban is kipróbálták. „Nagyon jól szerepelt. Hektáronként 20,1 liter volt a fogyasztása, a szecskaméret pedig nagyon pontos lett – 1 centiméteres” – mesélte Jankovics Zoltán. Hozzátette; egy pótkocsit 1 perc 8 másodperc alatt töltött meg.



A standon látható volt a Simba ST-BAR, amely egy X-Press tárcsák elé függeszthető, lazító kapákkal szerelt vonórúd, amelynek használatával a függesztett X-Press tárcsa egy menetben dolgozó kultivátorrá alakítható át. Természetesen az X-Press tárcsa is látható volt a kiállításon.





A Simba gépekre egyébként nagy hangsúlyt fektet a Valkon 2007. Kft., augusztusban is öt helyszínen tartanak gépbemutatót a KWS-sel közösen. Augusztus 22-én Hódmezővásárhelyen, 23-án Jászapátiban, 24-én Tassban, 28-án Somogyváron, 29-én pedig Taliándörögdön láthatók a munkagépek gyakorlat közben.





A Valkon a hagyományos, forgatásos talajművelésre is tudott ajánlani munkagépet - Regent eszközöket állítottak ki a standon – egy Regent Tukan MSG 260-as kultivátort és egy ekét.

 

Forrás: agroinform.com

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?