2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna

Ha Ön belterületen parlagfűvel fertőzött területet talál, kérjük, jelentse be!

Agro Napló
Bejelentését megteheti az illetékes önkormányzatoknál (jegyzőknél), megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi igazgatóságainál, kormányablakoknál, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ügyfélszolgálatán (ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu ), vagy az ingyenesen hívható zöld számon (06 80/ a nébih, azaz a 06-80/263-244 –es számon).

 

Célszerű közvetlenül a helyszíni ellenőrzés elvégzésére jogosult hatóságoknál (magánterület esetében az önkormányzatnál, önkormányzat kezelésében lévő terület esetében a növény- és talajvédelmi igazgatóságnál) megtenni a bejelentést, így a helyszíni ellenőrzések késlekedés nélkül elvégezhetőek. Ha a panaszt, illetőleg a közérdekű bejelentést nem az eljárásra jogosult illetékes szervhez teszi meg, úgy az intézkedés céljából átkerül az eljáró hatóságnak, amely azonban késleltetheti a hatósági intézkedést.



Bejelentését megteheti személyesen, telefonon, faxon, levélben, elektronikus úton.



A bejelentés tartalmazza a település megnevezését, a terület pontos meghatározását (pl. utca, házszám), hogy a hatóság megtalálja a parlagfűvel fertőzött területeket. A bejelentéséhez egyéb hasznos információt is csatolhat (pl. fényképfelvétel, parlagfű fertőzöttség mértéke).



Ha a bejelentésével kapcsolatban visszajelzést vár, adja meg nevét és elérhetőségét, hogy a hatóság vissza tudjon jelezni a megtett intézkedésekről, és esetlegesen további információt tudjon kérni a terület beazonosítása érdekében.



A közlemény szövege a NÉBIH honlapján megtalálható az alábbi hivatkozásra kattintva

 



2012. szeptember 21.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?