2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna

Október 10-ig lehet az állati génmegőrzés támogatásnál kérelmet benyújtani!

Agro Napló
Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a genetikai erőforrások megőrzése intézkedés keretében a védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzéséhez nyújtandó támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 17/2012. (II. 29.) VM rendelet módosításra került.

 

A 101/2012. (IX.28.) VM rendelet értelmében az állati génmegőrzés támogatási kérelmeket 2012. október 10-ig lehet benyújtani az MVHKözvetlen Támogatások Igazgatóságához. A 2012. október 10. után benyújtott kérelmek érdemi vizsgálat nélküli elutasításra kerülnek! Az 50/2012 (III.30.) MVH közlemény tartalmazza a támogatási kérelembenyújtásához szükséges formanyomtatványokat és azok kitöltési útmutatóját.



A támogatási kérelmét csak abban az esetben szükséges újra benyújtania a kérelmezőnek, ha a korábban már benyújtott támogatási kérelmén megadott támogatási igényét módosítani szeretné.





A támogatási kérelmek módosítását kérjük, az alábbiak szerint nyújtsa be Hivatalunkhoz:



- A kérelemmódosításhoz egy újabb támogatási kérelem benyújtása szükséges (Főlap + Betétlap(ok) együttes benyújtása).



- A betétlapok közül minden egyes célprogramra vonatkozóan szükséges egy új betétlap benyújtása, amely célprogramokra vonatkozóan támogatást kíván igénybe venni (D5101-01/D5102-01/D510301 betétlapok). (NEM csak a módosítani kívánt célprogramra vonatkozóan!)



- Amennyiben a korábban benyújtott támogatási kérelme mellé csatolta az összes szükséges mellékletet, akkor az alábbi igazolásokat nem szükséges újra elküldeni:



-tenyésztési hatóság állásfoglalását a kérelmező szakmai és technikai felkészültségére vonatkozóan;



-in vitro megőrzés célprogram esetén az agrárpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium állatgenetikai erőforrások megőrzéséért felelős részlegének állásfoglalását, valamint a D5104-01 Tenyésztőszervezeti igazolás betétlap(ok);



-tájékoztatás és ismeretszervezés célprogram esetén az elismert tenyésztőszervezet, vagy azok szövetsége, illetve az érintett tenyésztőszervezet, vagy azok szövetsége szakmai ajánlását;



-többletpont beszámítására vonatkozó dokumentumok másolatát.



A fenti dokumentumok vonatkozásában azonban kérjük, írásban jelezze felénk, hogy a korábban már benyújtott kérelméből mely igazolásokat, iratokat, dokumentumokat vegyük figyelembe!



- Amennyiben a korábbiakban benyújtott támogatási kérelmén megadott támogatási igényén nem kíván változtatni, viszont valamely, - a korábban benyújtott támogatási kérelméhez nem mellékelt - igazolást, dokumentumot szükséges „utólagosan" mellékelnie, akkor nem kell a támogatási kérelmet újra benyújtania, elegendő a hiányzó igazolás, dokumentum postázása 2012. október 10-ig.





- Ebben az esetben kérjük, a borítékon tüntesse fel a jogcím megnevezését: Állati génmegőrzés támogatás, vagy a jogcímkódot: 6.239.04.01!





- A támogatási kérelmen a teljes támogatási időszakra vonatkozóan (2012. május 1-től 2017. április 30-ig tartó időszak) kérjük megadni támogatási igényét.





- In vitro megőrzés célprogramban való részvétel esetén tételesen szükséges megadni a beszerezni kívánt mélyhűtve megőrzés eszközeit, azok pontos megnevezésével és tervezett költségének megadásával.

(MVH)

 

Forrás: agroinform.com

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?