Továbbképzések Sarlóspusztán 2012.10.14-28.

Agro Napló
A korábbi évekhez hasonlóan a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány az idén is megtartotta kéthetes továbbképzését Sarlóspusztán, amely számos programot foglalt magában.

 

Október 15-18. között a lovas vizsgákra jelentkező hallgatók edzéseken vettek részt, és így készülhettek fel a vizsgákra, amelyek teljesítésére október 19-21. között került sor. A vizsgák szakmaiságát, mint minden évben, két német vizsgáztató biztosította, Isabelle von Neumann-Cosel és Kurt Lehmann, akiknek ezúton is köszönjük a munkájukat.

 

 


 





Október 22-én került sor az MLTSZ 15. születésnapja alkalmából rendezett konferenciára, amelyen több mint 80 hallgató és 15 előadó volt jelen. A konferencia változatos programjában a lovasterápia szinte minden területéről hangoztak el előadások. A szakmai programot kellemes hangulatú baráti beszélgetés és zenés-táncos mulatság zárta.

 

 


 

 





Október 23-án Willem van Lieshout holland pszichoterapeuta vezetésével a lovasterapeuta képzésben eddig részt vett pszichológusok szakmai találkozójára került sor, amelyen nyolc fő vett részt.



Ugyanezen a napon zajlott a gyógypedagógia lovaglás és lovastorna szakág végzős hallgatóinak záróvizsgája, Bozori Gabriella és Kissné Hatvani Erika vezetésével, amelyen mind a négy hallgató sikeres vizsgát tett.

 

 


 

 





Október 24-én a hét főből álló pszichológus-lovasterapeuta csoport záróvizsgájára került sor, Willem van Lieshout és Dr. Dúll Andrea irányításával.



Október 23-27-ig tartott az akkreditált lovasterapeuta-képzés 2012-es évfolyamára jelentkező új hallgatóinak oktatása, amelynek során a képzés „A” moduljának elméleti anyagát sajátíthatták el. Összesen nyolc fő kezdte el a képzést, hárman „gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakágon”, öten pedig „hippoterápia szakágon”.





Október 25-27. között szerveztük meg a 2010-es évfolyam hippoterápia szakág végzős hallgatóinak záróvizsgáját. A háromnapos vizsga alatt a hallgatók számot adtak szakmai, elméleti és terápiás gyakorlati tudásukról. A csoport munkáját Györgypál Éva, Németh Klára, valamint Peter Holzmüller, német gyógytornász, a hippoterápiás csoport vezetője értékelte, aki a többi külföldi oktatóhoz és vizsgáztatóhoz hasonlóan évek óta részt vesz az MLTSZ munkájában.



Bízunk benne, hogy az elmúlt 15 év értékeit megőrizve, magas szakmai színvonalon és megújult lendülettel jövőre is megszervezhetjük Sarlóspusztán a képzéseket és színes programokat.

 

Bozori Gabriella

Magyar Lovasterápia Szövetség

tel: 06-27-539-370, 06-70-200-27-61

e-mail: gbozori@lovasterapia.hu

Pethő Zsófia

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

tel: 475-70-17, 06-30-436-37-67, 06-70-70-80-573

e-mail: petho@gyermekmento.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?