Az Új Nemzeti Agrárkamarába ma lehet még regisztrálni

Agro Napló
Eddig már több mint 220 ezren jelentkeztek az Új Nemzeti Agrárkamarába, közülük mintegy 160 ezren be is fizették az egyszeri 5000 forintos hozzájárulást - közölte a Magyar Agrárkamara csütörtökön az MTI-vel.

 

 

A közleményben felhívják a figyelmet: már csak egy napjuk maradt az Új Nemzeti Agrárkamara leendő tagjainak arra, hogy eleget tegyenek az agrárkamarai törvényben rögzített regisztrációs kötelezettségüknek. Akik november 30-ig nem regisztrálnak, nem vehetnek részt a jövő februárban esedékes kamarai választásokon.



A nyáron elfogadott agrárkamarai törvény kötelező tagságot ír elő az új, egységes agrár köztestületben a magyar agrártermelői, élelmiszeripari és agráripari szektor valamennyi szereplője számára - emlékeztetet a közlemény.



Azok a tagságra kötelezettek, akik elmulasztják a november 30-án lejáró bejelentkezési határidőt, nem mentesülnek a regisztrációs kötelezettség és a hozzájárulás befizetése alól, viszont elesnek a kamarai választásokon való részvétel lehetőségétől - mutat rá a közlemény.



A Magyar Agrárkamara (MAK) feladata, hogy előkészítse és lebonyolítsa az új kamarai választásokat. Az új köztestület létrehozásáig, várhatóan 2013 március végéig a MAK-ot 20 tagú átmeneti elnökég irányítja, amelyet az agrárkamarai törvény alapján a vidékfejlesztési miniszter nevezett ki. Az új köztestület létrehozásával a Magyar Agrárkamara megszűnik.

 

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?