2024. augusztus 30. péntek Rózsa

Vetésszerkezet-kalkulátor gazdálkodóknak

Agro Napló
Vetésszerkezet-kalkulátort fejlesztett ki a Magyar Agrárkamara az Agrár-környezetgazdálkodási Program (AKG) kapcsán érintett termelők részére - közölte a köztestület szerdán az MTI-vel.

 

 

Az agrárkamara közleménye szerint az alkalmazás segíti a gazdálkodókat a támogatás feltételeinek teljesítésében, illetve a szükséges korrekciók végrehajtásában.



Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló rendelet értelmében a szántóföldi célprogramok többségénél előírás a meghatározott vetésszerkezet betartása.



A Gazdálkodói Információs Szolgálat (GISZ) - a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közreműködésével - az AKG vetésszerkezeti előírások betartásának segítésére és ellenőrzésére kifejlesztette AKG vetésszerkezet-kalkulátort (AKG-VK). A kalkulátor minden MVH-regisztrációs számmal rendelkező gazdálkodó számára elérhető az akg.agrarkamara.hu weboldalon.

 

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?