Ismét segítik technikai közreműködők is a gazdákat az egységes kérelem beadásánál

Agro Napló
2013-ban a hamarosan megnyíló felületen az egységes kérelmet háromféle módon lehet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH): amennyiben az ügyfél rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval saját ügyfélkapuján keresztül, amennyiben nem rendelkezik, technikai közreműködő, vagy meghatalmazott útján.

 

 

Technikai közreműködők a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók lehetnek. Ők azoknak a gazdálkodóknak nyújtanak térítésmentes segítséget, akik nem rendelkeznek ügyfélkapus regisztrációval, illetve kérelmüket megbízható szakmai segítséggel szeretnék beadni. A technikai közreműködő feladata az egységes kérelem benyújtására, az adatváltoztatás illetve adatváltozás bejelentésére, (adatok módosítása, adatok pontosítása, kérelem visszavonása, vis maior bejelentése), MePAR változásvezetési kérelem benyújtására, az ügyfél-nyilvántartási adatok módosítására, az ügyfél tájékoztatására, valamint technikai és szakmai segítségnyújtásra korlátozódik.





Technikai közreműködést vehet igénybe, aki



a) egységes kérelmet még nem nyújtott be,

b) természetes személy, vagy

c) az egységes kérelem alapján a 2012. évben megállapított területe nem haladja meg az 50 hektárt.





Ha valaki nem falugazdászt vagy kamarai tanácsadót bíz meg kérelme kitöltésével, meghatalmazás útján bárkinek megbízást adhat képviseletére a kérelem kitöltésénél. Magánszemélyként a technikai közreműködő meghatalmazott is lehet. Ugyanakkor figyelemmel kell lenni arra, hogy egy ügyfél egy jogcímben egy eljárási cselekményre csak egy meghatalmazottnak/technikai közreműködőnek adhat megbízást. A meghatalmazottnak ügyfélkapus regisztrációval és MVH regisztrációs számmal is rendelkeznie kell, de csak akkor tud a kérelem-kitöltő felületre belépni, ha a meghatalmazás az ügyfélkapus beadást követően papír alapon is beérkezik a Hivatalba (bármely megyei MVH kirendeltségre benyújtható személyesen, vagy postai úton), és ott feldolgozzák azt.





A meghatalmazás, illetve a technikai közreműködés kitöltéséhez szükséges a Hivatal által kiadott jelszó. A korábbi években használt jelszó érvényes; amennyiben valaki elveszítette vagy elfelejtette, új jelszót bármely megyei MVH kirendeltségen a G946 nyomtatványon, személyesen vagy postai úton kérhet. A nyomtatvány letölthető az MVH honlapjáról.

 

Forrás: MVH Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?