Időszerű a lemosó permetezés a gyümölcsösökben

Agro Napló
A tél végén, ahogy az időjárás lehetővé teszi, megkezdődhet a metszés. A fák tisztogatását és az ápolási munkákat (metszés, beteg növényi részek-, gyümölcsmúmiák eltávolítása) követően indokolt lehet az egyik legfontosabb növényvédelmi teendő, a lemosó permetezés végrehajtása. E feladatról nyújt részletes tájékoztatást honlapján a NÉBIH.

 

 

A rügyfakadás előtt nagy lémennyiséggel, lemosásszerűen végzett permetezéssel elpusztíthatók a vázágakon, a kéreg-repedésekben, valamint a rügyek felületén lévő kórokozók (pl. körtevarasodás, monília, levélfodrosodás) szaporító képletei, továbbá gyéríthetők a különböző kártevő atkák és rovarok, köztük a levéltetvek, pajzstetvek és gyümölcsmolyok áttelelő alakjai.



Bár a védekezés elsősorban a gyümölcsfák károsítói ellen irányul, azonban nem szabad megfeledkezni a bogyós gyümölcsűek (málna, ribiszke, köszméte) és a szőlőtőkék permetezéséről sem.



A NÉBIH honlapján és közösségi oldalán a permetezés előtti teendőkről, a permetezés időzítéséről, végrehajtásáról, valamint a védekezési lehetőségekről is részletesen olvashatnak az érdeklődők:

A gyümölcsösökben időszerű a lemosó permetezés!

 

Facebook-on

 

 

2013. március 19.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Növény-, Talaj – és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?