Europass Átadó Ünnepség

Agro Napló
2013. március 19-én a Vidékfejlesztési Minisztérium Közép-magyarországi Agrár Szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskolában megrendezésre került az idei Europass Átadó Ünnepség, melynek keretében húsz diák kapott elismerő oklevelet.

 

 

 

 

 

A 2005-ben indított, Leonardo da Vinci program keretében szervezett kihelyezett húsipari szakmai gyakorlat a Danish Uddannelsescentret i Roskilde iskolával tavaly augusztusban nyolcadik alkalommal valósult meg. A 10 hetes program alkalmával a diákok gyakorlatban és elméletben is tanulhattak a világ egyik legnagyobb sertés-exportőr országában, Dániában.



A gyakorlatot, csakúgy, mint az elmúlt hét évben, a húsz résztvevő tanuló, idén is 100%-osan teljesítette, a projektet angol nyelvű szakmai elméleti és gyakorlati vizsgával zárták tanulóink.



Az Átadó Ünnepség Gál Ferenc Főigazgató Úr köszöntőjével kezdődött, majd a külföldi fogadó intézmény nemzetközi menedzsere, Karen Wahlgreen és a gyakorlati képzés vezetője, Frank Thingus is beszédet mondtak. Ezt követően Traszkovics Zsolt, gyakorlati oktatásvezető, majd Borbély István Miklós, az Europass vizsgát sikeresen teljesítő egyik diák is köszönetet mondtak.



A dániai intézményvezetők kiemelték a magyar csoportok évek óta egyenletesen nyújtott teljesítményét és a szakmai fegyelmezettség mellett a 20 fiatal által tanúsított emberi értékeket is. Mint Karen Wahlgreen kiemelte, már ilyenkor tavasszal, a pályázati eredmények kihirdetése előtt, a dán oktatók tervezgetik és örömmel készülnek a magyarok fogadására.



Frank Thingus fiataljainkat saját „gyermekeiként”, fejlődésüket egyenként is figyelemmel kísérve követi a csoport életét és a 10, kint töltött hét során a gyakorlati képzés alkalmával mindenkiről szerez és megőriz olyan emlékeket, amelyeket nem felejt el. Kiemelte, hogy örül annak, hogy szakmai felkészültségüket külföldön bővítik a diákok, de felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az így megszerzett tudás és tapasztalat anyaországbeli hasznosítása.



A gyakorlat során a tanulók nem csak a szorosan vett szakmai készségeikben, hanem szociális és nyelvi kompetenciáikban is hatalmas fejlődést produkálnak. Ennek bizonyítéka volt, hogy a diákcsoport nevében felszólaló tanuló mindenki meglepetésére angol nyelven köszöntötte a dán vendégeket.



Az Átadón az Agrárkamara, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI), az Országos Húsipari Kutatóintézet, valamint a Szent István Egyetem (Gödöllő) is tiszteletét tette.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?