LÁZÁR Vilmos kitüntetése

Agro Napló
Lázár Vilmos hétszeres fogathajtó világbajnok, a Magyar Lovassport Szövetség elnökének munkásságát nemzeti ünnepünk március 15. alkalmából

 

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÉRDEMREND TISZTIKERESZTJE kitüntetéssel ismerték el.



Lázár Vilmos:"E magas rangú kitüntetés munkám megtisztelő visszajelzését jelenti;hitet,lendületet,erőt ad a folytatáshoz”



A sport-, a gazdasági-, a társadalmi élet elismert szereplője. Példakép: a fiatal lovasok nevelésében, oktatásában meghatározó szerepet játszik.





A Magyar Lovassport Szövetség közgyűlése, 2009-ben százszázalékos támogatottsággal személyében első alkalommal választott aktív, többszörös világbajnok elnököt.





A világ legeredményesebb kettesfogathajtója .

Hétszeres világbajnok. Tizenkétszeres magyar bajnok.

 

 






A Magyar Olimpiai Bizottság tagjaként – a feltételek megteremtésével – azon munkálkodik, hogy magyar lovas mihamarabb kijusson az olimpiára.



A Magyar Lovas Szövetség szervezetét a nemzetközi igények szerint korszerűsítette. Sikeres sportdiplomáciai tevékenysége hozzájárult ahhoz, hogy a Nemzetközi Lovas Szövetség Fogathajtó Szakágának magyar elnöke van.



Előterjesztésére Magyarország elnyerte a 2013. évi budapesti Négyesfogathajtó Európa Bajnokság, valamint a zánkai Ifjúsági- és Junior Fogathajtó Európa Bajnokság rendezésének jogát.



A Kincsem Nemzeti Lovas Program fő szakmai irányvonalának meghatározója. A gyakorlati feladatokat ellátó Vidékfejlesztési Minisztérium Lovas Munkacsoport elnöke. Jelentős szerepe van a lovassport elismertségének és társadalmi /tömeg/ bázisának erősítésében, az iskolai lovasoktatás bevezetésében.





Saját anyagi áldozatvállalással sokat tett azért, hogy Budapest a lovasvilág „fővárosai” közé érkezett.



A Papp László Budapest Sportarénában 2007. óta évente rendezett nagy nemzetközi és hazai szakmai, valamint közönség sikert hozó Lovas Világkupa ötletgazdája, társtulajdonosa és főszervezője.





2011. óta a lovassportokat és a jeles hagyományainkat népszerűsítő, közönségvonzó, látványos Nemzeti Vágta elnöke és társtulajdonosa.



A CBA magyar üzletlánc egyik tulajdonosa, korábbi alelnöke, jelenleg a Felügyelő Bizottság elnöke. Ezekben a tisztségeiben sokat tett a kiskereskedelemben működő kis- és középvállalkozások túléléséért, valamint a jó minőségű magyar élelmiszerek, hungarikumok forgalmazásáért.



Családi vállalkozásban a domonyvölgyi Lázár Lovaspark társtulajdonosa; több más vállalkozás tulajdonosa.





Számos szakmai és polgári kitüntetés tulajdonosa. Budapest XVII. kerület Díszpolgára. A Szent István Egyetem egyetemi lovastanára.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?