2024. augusztus 30. péntek Rózsa

Forgass a Földért! - Shoot4Earth 24 Hour FilmMarathon

Agro Napló
24 órás videókészítő világverseny lesz a környezettudatos gondolkodásért, 2013. április 20-21., a világ legnagyobb, társadalmi célú reklámfilmes játékán. A versenyzők 24 óra alatt készíthetik el produkcióikat, mobiltelefonnal, digitális fényképezőgéppel, tablet PC-vel vagy digitális video kamerával. A nemzetközi zsűri elnöke: Jiří Menzel Oscar-díjas filmrendező, társelnök: Sandeep Marwah director of Asian Academy of Film and TV (India), a globális megaprodukció művészeti igazgatója: Professor Karl Bardosh New York University Film School, a zsűri tagjai között van, Hódi Jenő filmrendező, producer a Budapest Film Akademy alapítója.

 

 

A különleges „filmes Maraton” – egyfajta versenyfutás az idővel, hiszen a résztvevőknek mindössze 24 óra, azaz egyetlen nap áll rendelkezésre a filmek elkészítésére.



A társadalmi célú reklámfilm-játékot, a Föld minden pontján, egyszerre, azonos időben, az időzónákból adódó eltérések figyelembevételével valósítjuk meg. Az eseményt a kontinenseken, illetve egyes országokban regionális producerek segítik.



A szervezők film tudatformáló eszközeivel hívják fel a figyelmet a fogyasztói szokások megváltoztatásának szükségességére, a mindennapi életvitel során. Elképzeléseik szerint, a játék ösztönzi a környezettudatos gondolkodás és a felelős magatartás terjedését. Az elkészülő rövidfilmek hagyományos, on air televíziós adásokban történő bemutatása, és video-megosztó portálokon történő elhelyezése többszázezer ember számára válik elérhetővé, tanulságossá, oktató és nevelő hatásúvá.

 



A VERSENY



A versenyzők maximálisan 60 másodperces rövidfilmeket készítenek.

Ezekben a produkciókban felhívhatják a figyelmet arra, hogy a jövőért felelősséget érző magánemberek, odafigyeléssel, tudatos energiafelhasználással, környezettudatossággal, mi mindent tehetnek a Föld megóvásáért.

A témák szabadon választhatók.

 



NEVEZÉS



Jelentkezni, a verseny megkezdése előtt, 2013. április 20. reggel 8 óráig, a info@shoot4earth.com címre, a versenyző stáb vezetője által aláírt és bescannelt „jelentkezési lap”, és a stábot bemutató film (15-50 mp) megküldésével lehet.

A stábok akár egyszemélyesek is lehetnek.

Nevezési díj és korosztályi megkötés sincs.

 



FORGATÁS

A forgatások 2013. 04. 20. 8 óra – 2013. 04. 21. 8 óra között lesz. A kiírásban megadott időszakban (mindössze 24 óra alatt) kell elkészíteni, egy maximum 60 másodperces, kreatív, szellemes, társadalmi célú reklámfilmet.



A film forgatásánál digitális kamera, videokamerás mobiltelefon, tablet PC vagy kameraként működő fényképezőgép egyaránt használható. A versenyfilmekhez, a szervezők időzónánként megadnak 3 elemet. Ezekből, a Versenyző stáboknak, a filmhez legjobban illeszthető (szabadon választott), 1 elemet kötelezően bele kell forgatni az alkotásba.



A kötelező elem, április 20-án, helyi idő szerint, reggel 8 órakor, a rajt pillanatában, időzónánként jelenik meg!

 



A FILMEK FELTÖLTÉSE



Az elkészült filmet, a verseny megkezdése után, legkésőbb 24 órával el kell küldeni a szervezőknek a verseny szabályzatában leírtak betartásával. A film beküldését kísérő adatlapon kérjük megjelölni a kötelező elem megjelenítésének helyét a versenyfilmben.

 



HATÁRIDŐ

2013. április 21. 08 óra (Helyi idő szerint)

 



FONTOS TUDNIVALÓK



Felvételek kizárólag a játék ideje alatt készülhetnek, az előforgatást a versenyszabályzat tiltja.



A beküldött kisfilmben csak jogtiszta zenék és helyi idő szerint 2013. április 20-án, reggel 8 óra után felvett, a stáb által készített jogtiszta, eredeti, videó-felvételek szerepelhetnek.



A kötelező elem kihagyása, automatikus kizárást jelent a versenyből! Amennyiben, nem csupán zenét és hang effekteket, de dialógust is tartalmaz a versenyfilm, akkor azt angol nyelvű felirattal kell ellátni.

 



ZSŰRIZÉS



Az interneten beérkező filmekre a felkért zsűritagok külön - külön adják le szavazataikat és azt a szervezőbizottság összesíti. A nemzetközi zsűri tagjai személyesen Budapesten, illetve az interneten keresztül élő online kapcsolatban vesznek részt a munkában.



Az értékelési szempontok között fontos az ötlet eredetisége, és a társadalmi célú reklámfilmes elemek hatásos, meggyőző használata.

 



ZSŰRI TAGJAI



Jiří Menzel Oscar-díjas filmrendező

Karl Bardosh Master Prof. (Tisch School of the Arts New York University)

Hódi Jenő, a Budapest Film Academy alapítója és ügyvezető igazgatója

NEMZETKÖZI ÖSSZDÍJAZÁS

5.000 USD értékben (tárgyjutalom és pénzdíjazás)

 





EREDMÉNYHIRDETÉS

2013. április 21. 18 óra (GMT.+ 1:00)

 



AJÁNLOTT TÉMÁK



Gyűjtsd szelektíven a hulladékot!

Használjuk ki a napenergiát!

Jön a passzívházak korszaka (minden ízében takarékos ház)

Kapcsold le a villanyt magad után!

Mutasd be miért érdemes takarékos izzót használni!

Fürdés helyett zuhanyozzunk!

Zárd el a csapot fogmosás, szappanozás, samponozás közben!

Használj takarékos zuhanyrózsát!

Alaposan zárd el a csapot (néhány nap alatt egy kádnyi víz is elfolyhat)! Gyűjtsünk esővizet locsoláshoz, autómosáshoz!

Vezessünk takarékosan!

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?