Indul a dohánytámogatások kifizetése

Agro Napló
Csaknem egymilliárd forint utalását kezdi meg 913 gazdálkodónak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) július 16-án, a termeléstől elválasztott Burley és Virginia dohány támogatás keretében - közölte a hivatal hétfőn.

Július harmadik hetében kapják kézhez az érintett gazdák a támogatásról szóló határozatot, és az összeget is utalják nekik a héten.

Az MVH tájékoztatása szerint a Burley és a Virginia dohány támogatását a termeléstől elválasztva, a mezőgazdasági termelő rendelkezésére álló történelmi bázisjogosultság alapján állapítják meg. A jogosultságot az MVH tartja nyilván.

A támogatás legfeljebb a Burley és a Virginia dohány szerkezetátalakítási programban való részvételnél, illetve a területalapú támogatásban figyelembe vett terület mértékéig vehető igénybe. A támogatás fajlagos összege Burley dohány esetében 84 800, Virginia dohány esetében 244 500 forint volt történelmi bázisjogosultságonként.

Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a dohánytámogatási rendelet!

Itt a dohánytámogatási rendelet!

A támogatás keretösszege 4300 millió forint, melyet vissza nem térítendő támogatásként lehet igénybe venni. A támogatás összege referencia terület sze...

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Erdőtelepítésre még bőven van forrás

Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A pr...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?