Az egészséges élelmiszerek is hozzájárulnak a népegészségügyi mutatók javulásához

Agro Napló
A Földművelésügyi Minisztérium támogatja, és lehetőségeihez mérten népszerűsíti az ÉFOSZ tagszervezeteinek az egészséges táplálkozás elősegítésével kapcsolatos mintegy fél évvel ezelőtt tett vállalásait – ígérte Zsigó Róbert az Élelmiszer- feldolgozók Országos Szövetsége elnökével folytatott szakmaközi egyeztetésen.

Az államtitkár hangsúlyozta: valamennyiünk érdeke, hogy egészséges, biztonságos, ellenőrzött élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára, ezért a szaktárca támogat minden olyan kezdeményezést, amely ezt a célt elősegíti.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára sorra tárgyal a szakmaközi szervezetekkel, legutóbb az Élelmiszer- feldolgozók Országos Szövetségének képviselője észrevételeit és javaslatait vitatták meg. Éder Tamás elnök elmondta: az önszabályozás eszközével élve az ÉFOSZ felhívást intézett valamennyi élelmiszeripari vállalkozáshoz és szervezethez a népegészségügyi mutatók javítása érdekében. Jelentős számú tagszervezet csatlakozott már valamely vállaláshoz, amelyek népszerűsítéséhez kérte a minisztérium támogatását. A tárgyaló felek kifejezték együttműködési szándékukat a fogyasztók és vállalkozók minél szélesebb körű tájékoztatásában.

A minisztérium elkészítette Magyarország közép- és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiáját. Ennek kiemelt céljai között van a vállalkozások stabil finanszírozása, az innovatív, hatékony vállalkozások elősegítése, a termékpálya szereplői közötti kapcsolatok erősítése, továbbá a közösségi marketing és egyéb eszközök felhasználásával a magyar élelmiszerek ismertségének, jó hírnevének erősítése. A stratégia része, hogy a 2014-2020 közötti operatív programok támogatásaiból az élelmiszeripar minél nagyobb mértékben részesedhessen.

Forrás: FM Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!