Pályaválasztási kiállításokon népszerűsítik a mezőgépész szakmát

Agro Napló
Nagyon sok fiatal életében eljön az idő, amikor el kell döntenie milyen szakmát választ magának és melyik iskolában szeretne tovább tanulni. Szerencsére döntésüket szüleik támogatásán és tanácsain kívül az iskolák és szervezetek is megpróbálják megkönnyíteni.


Ahogy évek óta, az idei évben is országosan megrendezésre kerültek a pályaválasztási kiállítások a megyei Kormányhivatalok szervezésében, ahol a hetedik-nyolcadik osztályos érdeklődő diákok megismerkedhettek a különböző szakmákkal és a környező szakiskolák nyújtotta továbbtanulási lehetőségekkel.

A különböző szakterületek mellett nagy hangsúlyt fektettek a mezőgazdasági gépész szakma népszerűsítésére, mert a felmérések szerint ez egy hosszútávon is garantált karrierlehetőséget és stabil megélhetési forrást nyújtó szakma. Ennek keretében a mezőgazdasági szakiskolákkal együttműködve, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) is bemutatta a szakma szépségeit és értékeit az érdeklődőknek. A kiállításon a szakiskolák kínálata mellett a diákok kipróbálhatták a kiállított mezőgazdasági gépeket, eszközöket is. Nagy hangsúlyt fektetnek a mezőgépész utánpótlás biztosítására, a szakma presztízsének növelésére, a vidéki foglalkoztatottság javítására és a megfelelő szakember állomány hosszú távú biztosítására. 

Az egész ország területén sok volt a szakma iránt érdeklődő fiatal és a visszajelzések alapján a fiatalok úgy látják, hogy sok fantáziát látnak a szakmában.



Forrás: MEGFOSZ

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!