„Hogy ne csak kényszerből tanulják, hanem szeretetből és érdeklődésből” - szakképző iskolák az AgrárgépShow-n

Agro Napló
Hat mezőgazdasági szakképző iskola diákjait látta vendégül a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Szövetsége (MEGFOSZ) és az Agro Napló január 28-án az AgrárgépShow-n. A diákok a budapesti szakmai kirándulást az Agro Napló által szervezett „Miért szeretnék mezőgépész lenni?” kreatív pályázaton nyerték meg osztályuknak.

asdf

A pályázaton azok a mezőgazdasági szakképző iskolák vehettek részt, amelyek tavaly novemberben kitöltötték az Agro Napló és a MEGFOSZ közös kérdőívét. A fiataloktól fényképeket és videókat vártunk a fenti témában. A Facebook oldalunkon közzétett alkotások közül a közönségszavazás győztese automatikusan, a további pályaművek alkotói pedig - szakmai zsűri döntése alapján - csoportos belépőt nyertek osztályuknak az AgrárgépShow-ra útiköltség-térítéssel.

A kiállításon az Agro Napló és a MEGFOSZ izgalmas szakmai programmal készült a nyertesek számára, amelynek során csoportonként 3-3 kiállító cég vállalta, hogy újdonságait játékos formában bemutatja az iskolás csoportoknak. Azok a diákok, akik a meglátogatott cégek termékeiből és szolgáltatásaiból előre felkészültek, értékes ajándékokkal gazdagodhattak. Akik nem vettek részt a játékban, azokat a diákokat is támogatta a MEGFOSZ és a Hungexpo a kiállításra történő ingyenes belépéssel. Ennek eredményeként közel kétezer szakközépiskolás és egyetemi diák látogatta meg az AgrárgépShow szakkiállítást.





„A gyakorlati oktatásunk nagyon jó szakmai kiegészítése volt ez a nap, ahol számos, addig csak képen vagy könyvben látott eszközt csodálhatott meg a fiatalság” –, mondta Gurabi‑Horváth Katalin, a székesfehérvári Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola igazgatóhelyettese, majd azt is hozzátette: „a gépek körüljárása, kipróbálása motivációt is adott számukra, hogy tanulmányaikat ne csak kényszerből tanulják, hanem szeretetből és érdeklődésből. Ezek ugyanis elengedhetetlenek ahhoz, hogy az iskolát követően a munkájukban eredményesek lehessenek.”


Az Agro Napló és a MEGFOSZ az idei évtől rendszeressé teszi együttműködését a mezőgazdasági szakképző iskolákkal, így hamarosan újabb vetélkedők, kirándulások és szakmai programok várnak a fiatalokra. Munkatársaink folytatják országjárásukat is, amelynek során minél több iskolát szeretnének meglátogatni, és bevonni a közös munkába.

Az aktualitásokat mindig közzétesszük Facebook oldalunkon.

A pályázati alkotásokat megtekintheti az alábbi linkre kattintva.

További információ:

A résztvevő iskolák:

Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Eötvös József Szakképző Iskolája és Kollégiuma (Seregélyes), Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola (Hódmezővásárhely), FM DASzK Szakképző Iskola - Vépi Középiskolája Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiuma (Vép), Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium (Velence), FM DASzK Szakképző Iskola - Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiuma (Villány), Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola (Székesfehérvár)

Köszönjük az együttműködést partnereinknek:

Agroázis Kft., Agroázis-MON Gépkereskedelmi Kft., AGROLÁNC Kft., Agrotec Magyarország Kft., Amazonen Werke Kft., AXIÁL Kft., Busa Mezőgazdasági Gépgyár Bt., CHH Kft., DM-Ker Kft., Herceghalom Interat Zrt., Hetech Trend Kft., IKR Gépkereskedelmi Kft., Két-Kata Kft., KITE Zrt., Kverneland Group Hungária Kft., Multiva Magyarország Kft., SZEGÁNA Kft., Vaderstad Kft., Valkon 2007 Kft.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!