Az érintett tétel – eredeti megnevezése: Ground Cumin Jeera Powder – TRS márkanévvel 100 g-os kiszerelésben került forgalomba, 2017-12-31 azonosítóval.
A hatóság a riasztásban érintett vállalkozásoknál haladéktalanul megteszi a szükséges intézkedéseket.
A szalmonelláról
A szalmonella baktériumok – alapos hőkezelés hiányában – fertőző megbetegedést, szalmonellózist okozhatnak.
A fertőzést elősegíti, ha a baktérium az ételben elszaporodik. Ez hosszabb idejű (2-3 óra) környezeti hőmérsékleten vagy langyos helyen (8-45 °C között) történő tárolás során fordulhat elő. Az alapos sütés-főzés elpusztítja a baktériumokat, a hűtőtárolási javaslatok betartása pedig jelentősen lelassítja szaporodásukat.
Kapcsolódó anyagok:
Kérdezz-felelek a szalmonella okozta megbetegedésekről
Forrás: NÉBIH