Szakmai partnerlistával segít a kamara

Agro Napló
A NAK Élelmiszeripari Igazgatósága által újonnan létrehozott szakmai partnerlista elsődleges célja az élelmiszeripar-feldolgozással foglalkozó kamarai tagok aktív segítése, valamint az innovációs és költséghatékony megoldások támogatása a legmodernebb és legkorszerűbb eszközökkel.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága a Vidékfejlesztési Program keretében a jelenleg is élelmiszeripari termelést folytató vállalkozások, az újonnan élelmiszeripari tevékenységbe kezdők, valamint a mezőgazdasági tevékenységüket élelmiszeripari feldolgozással kiegészítő tagjai számára az élelmiszeripari referensek aktív közreműködésével kialakította az „Élelmiszeripari beruházások szakmai partnerlistáját”. (Ezt Győrffy Balázs, a NAK elnöke egy néhány héttel ezelőtti sajtótájékoztatón már jelezte.)

A szakmai listát folyamatosan frissítik annak érdekében, hogy a tagok számára minél szélesebb körből lehessen megbízható partnereket ajánlani elképzeléseik megvalósításához, ezáltal elősegítve a különböző iparágakban tevékenykedő vállalkozások egymásra találását. A listában többek között azok az innovatív, energiahatékony technológiákkal és referenciával rendelkező cégek szerepelnek, amelyek termékeikkel és szolgáltatásaikkal hozzájárulnak az üzemek hatékony, gazdaságos működéséhez. Ezek mellett fontos szempont volt még a naprakész, felkészültséggel rendelkező élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági előírásokkal foglalkozó cégek összegyűjtése, mivel az élelmiszer-előállítás szempontjából elengedhetetlen az egyre szigorodó hatósági előírásoknak, valamint a beszállítói követelményeknek történő lehető legmagasabb fokú megfelelés. A fenntarthatóságot szem előtt tartva a lista számos lehetőséget nyújt a környezetbarát fejlesztések, a környezeti és megújulóenergia-felhasználási megoldások kialakítására. A kamarai tagok és a listán szereplő partnerek egymásra találásának, valamint a minél eredményesebb együttműködések érdekében a jövőben tematikus rendezvény szervezését tervezi az élelmiszeripari igazgatóság.

A listát az igazgatóság és a kamara élelmiszeripari referensei kezelik úgy, hogy tagi igény szerint javasolnak potenciális szakmai partnereket. A partnerekről kikérik a tagok véleményét is, így az értékelésükre is lehetőség nyílik. A lista nem zárt, folyamatosan kutatjuk azokat a vállalkozásokat, amelyek a különböző területeken tevékenységükkel segíthetik feldolgozó tagjainkat.

Forrás: nak.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!