Nem készíti el a NAV az szja-bevallást az őstermelőknek

Agro Napló
Január 9-től kézbesíti a posta azokat a leveleket, amelyekben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztat az idei személyi jövedelemadózásról, illetve arról, hogy milyen feltételek esetén nem tartozik valaki ahhoz a körhöz, akiknek már az adóhatóság készíti el a bevallását – közölte az MTI.

Idén mintegy 3,8 millió állampolgárnak készít személyi jövedelemadó bevallás-tervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A NAV csak azokkal az adatokkal tud dolgozni, amit a munkáltatótól, kifizetőtől adatszolgáltatótól előző évben megkap. Az ügyfélkapun keresztül március 15-étől lesz elérhető a bevallástervezet, amelyet szükség szerint kell majd kiegészíteni a véglegesítés előtt. Azok, akik nem rendelkeznek ügyfélkapu elérhetőséggel, a bevallástervezet postázását március 15-éig kérhetik sms-ben, telefonon, a NAV honlapján vagy ügyfélszolgálatain, ahol akár személyesen is megtekinthető a tervezet.

A NAV tájékoztatása szerint az egyéni vállalkozóknak, az őstermelőknek és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek továbbra is maguknak kell elkészíteniük bevallásukat, hiszen az ő jövedelmi adataik teljes körűen nem állnak rendelkezésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!