A július 1. és augusztus 20. között zajló, a NÉBIH és kormányhivatalok által közösen végzendő ellenőrzések ezúttal is kiterjednek majd az olyan hagyományos területekre, mint például a nagy tömegeket megmozgató rendezvények, fesztiválok, vásárok; az ifjúsági- és gyermektáborok étkeztetése vagy épp az utcai vendéglátás („street food”).
A kiemelt termékek között megtalálhatók a fűszerezett, pácolt, előkészített húsok, a fagylalt, valamint a szezonális zöldségek és gyümölcsök. Az ellenőrök fokozottan vizsgálják majd a közutak mellett szezonálisan üzemelő zöldség- és gyümölcsárusító helyeket, a nem rendszeresen üzemelő piacokat és – az adminisztratív ellenőrzéseket követően – az őstermelők termőterületeit. Újdonságként szerepel az akcióban többek között a halsütödékben, halboltokban és piacokon kínált, természetes vizeinkben élő halfajokból (szürkeharcsa, keszegfélék, stb.) származó termékek ellenőrzése.