A céljuk az volt, hogy mindenkinek lehetősége legyen egészséges zöldséget-gyümölcsöt vásárolni, ne veszélyeztessék a fogyasztók egészségét, nem mellesleg, a vegyszerfelhasználás visszaszorításával a környezetet is védjék.
Nem utasítják el teljesen a növényvédőszer-használatot, így a kezdeményezést a hagyományos és a biogazdálkodás közötti harmadik útként definiálták - olvasható az elelmiszer.hu oldalon.
A közösséghez mind több termelői szervezet csatlakozott, jelenlegi 47 tagja adja a francia zöldség-gyümölcs termelés több mint 10 százalékát, és mintegy 3000 termelőt tömörít. Közülük 200 termelő forgalmaz Nulla növényvédőszer-maradék logóval ellátott árut, és további száz készül rá. Eddig 25 fajt értékesítenek a logóval, és idén további húszegynéhány fajjal bővül a kínálat.
Szeretnék tovább népszerűsíteni a mozgalmat, ezért tájékoztató videókat tettek közzé a közösségi médiákban. A hitelesség érdekében kertészek is elmagyarázzák, hogy agrotechnika eszközökkel, például mechanikai gyomirtással, hasznos élő szervezetek bevetésével, ellenálló fajták termesztésével, természetesen anyagok kijuttatásával érik el, hogy a lehető legkevesebb vegyszert kelljen használniuk a zöldség- és gyümölcsállományokban.
A fogyasztók mindinkább keresik a Nulla növényvédőszer-maradék logóval ellátott termékeket, és magasabb árral honorálják a termelők odafigyelését. Így a hagyományos termelésről biogazdálkodásra átállni szándékozók közül is többen kapcsolódtak már a közösséghez az átállási időszakban.
Az egészségükért aggódó fogyasztók elvárásainak megfelelően, a Nulla növényvédőszer-maradék jelölés szavatolja, hogy a termékben a kimutathatósági határérték fölött valóban nincs szermaradvány, azaz a legtöbb hatóanyag esetében ez nem haladja meg a kilogrammonként százezred gramm nagyságrendet.