A NAK) 2017-ben indította el a „Tanuljunk együtt!” elnevezésű, a hazai élelmiszeripari gyakorlatot bemutató szakmai napok rendezvénysorozatát. Célul tűzték ki, hogy a kamarában a feldolgozóipari tagok számára a lényeges elméleti alapokon túl a lehető legtöbb gyakorlati ismeretet is átadják egy-egy termékkel vagy termékkörrel kapcsolatban. Így a tagok érdeklődése és visszajelzései alapján a köztestület idén újra megszervezte a „Tanuljunk együtt!” programsorozatot.
Az idei első eseményen a pálinkakészítés alapvető elméleti és gyakorlati ismereteit adják át az érdeklődőknek. A rendezvényen szó esik majd többek között a gyümölcs feldolgozásának és erjesztésének alapjairól; a gyümölcs feldolgozásról, amit be is mutatnak; valamint a lepárlás elméleti alapjairól és annak folyamatáról.
A szakmai nap március 14-én Nyírbogdányban lesz. A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az utazás költsége a résztvevőket terheli. A gyakorlati napon – a befogadó hely kapacitásának megfelelően – 15 fő részvételével rendezik meg. Ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. A részletes programterv a kamara portálján érhető el. Kérdés esetén további információ a NAK munkatársától kérhető: peto.krisztina@nak.hu – tartalmazza a NAK tájékoztatása.