2024. április 27. szombat Zita

AM: Szombathely a duális képzés fellegvára

Agro Napló
A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Ágazati Képzőközpontjának létrehozása mérföldkő mind az iskolák életében, mind pedig az agrárgazdaság fejlődése szempontjából – jelentette ki dr. Nobilis Márton.
Fotó: Pelsőczy Csaba, Agrárminisztérium

Az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára Szombathelyen, a projekt zárórendezvényén ismertette, hogy jelentős beruházás valósult meg kormányzati támogatással. A Széchenyi 2020 Program keretében „A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Ágazati Képzőközpontjának létrehozása” című pályázat 265,07 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt keretében megvalósuló tevékenységek közé sorolható az Ágazati Képzőközpont létrehozása és a vállalati kapcsolatok fejlesztése, a duális képzés indítása, felnőttképzések fejlesztése, eszközbeszerzések az iskolai tanműhelyek részére – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

Fotó: Pelsőczy Csaba, Agrárminisztérium

Dr. Nobilis Márton kitért arra, hogy egy agrárszakképző iskola számára a modern gépek és eszközök elengedhetetlenek a gyakorlati oktatás és a szakmai fejlődés terén. Az agrárium fejlesztése érdekében az állam elkötelezett a megfelelő infrastruktúra létrehozása mellett. Ezek a beruházások azok a hosszú távú befektetések, amelyek segítik a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok terjedését, a hatékonyabb termelést és a jobb minőségű termények előállítását – tette hozzá.

Dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője kijelentette, hogy az agrár duális képzés fellegvárát eddig is Szombathely jelentette, hiszen itt a kezdetektől könnyedén integrálódnak a tanulók a munka világába.

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!