2024. április 27. szombat Zita

Tovább bővítette mobilfizetési szolgáltatásait az OTP Bank!

Agro Napló
Az OTP Bank ügyfelei számára tegnap délutántól három új wallet alkalmazás is elérhető, elindult a Google Pay, a Garmin Pay és a Xiaomi Pay szolgáltatás is.

Az OTP Banknál eddig is elérhető volt a kártyadigitalizáció, Android és iOS eszközökön is, az Androidos alapú wallet megoldását a bank az elsők között indította el 2017-ben, a Simple by OTP mobilalkalmazásban, ezt követően pedig 2019 májusában Magyarországon elsőként vezette be a hazai piacon az Apple Pay szolgáltatást.

Szeptember 5-től pedig további három új népszerű fizetési megoldás is működik az OTP bankkártyáival, függetlenül attól, hogy Mastercard vagy Visa, betéti vagy hitelkártyáról van szó – értesült az OTP Bank közleményéből az Agro Napló.

„Alkalmazástól függően akár több kártyát is digitalizálhatunk az okoseszközeinkre telepíthető elektronikus pénztárcánkba. A kártyadigitalizáció egyszerű, néhány lépéses folyamat, az új szolgáltatásoknak köszönhetően várható, hogy ügyfeleink az eddiginél is nagyobb arányban választják majd ezt a fizetési módot. A walletekbe digitalizált kártyákkal gyorsan és biztonságosan fizethetünk üzletekben, alkalmazásokban és az interneten is. Fontos azonban, hogy amennyiben Xiaomi Payt vagy Garmint Payt használ valaki – azaz okosórával és/vagy okoskarkötővel használja a walletek valamelyikét –, akkor az csak fizikai környezetben használható, azaz internetes vásárlása nem”

– mondta Farkas Tamás, az OTP Bank bankkártya-kibocsátás területi menedzsere.

A Google Pay segítségével a bankkártyás fizetés összes előnye kihasználható Android, WearOS vagy Fitbit eszközökön, készülékeken.  A Garmin Pay a Garmin okosórákon, a Xiaomi Pay Xiaomi okosórákon és okoskarkötőkön elérhető funkció. A Xiaomi okostelefonokon a Google Pay érhető el.

A Google Pay fizetési megoldást mobil eszközön a Google Wallet applikációban a „Hozzáadás Wallethez” gombra kattintva lehet elindítani.

Az okosóráknál és karkötőknél okostelefonról indítható a kártyadigitalizálás, a hozzákapcsolódó applikációban (Fitbit, Garmin Connect, Mi Fitness, Zepp Life).

(Forrás: OTP)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!