2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Már lehet pályázni a 2024. évi Föld- és Talajgazdálkodási Díjra

Agro Napló
Az Európai Földtulajdonosok Szervezete (The European Landowners' Organization – ELO) idestova 15. alkalommal hirdeti meg a Föld- és Talajgazdálkodás Díját (Land and Soil Management Award).

Ezzel a díjjal azokat a talajgazdálkodási gyakorlatokat ismerik el, amelyek a talajt veszélyeztető tényezőket mérsékelik, mint például: az erózió, a szervesanyag-tartalom csökkenése, a diffúz szennyeződések terjedése és a tömörödés, a talaj biológiai sokféleségének csökkenése, a szikesedés, vagy éppen a földcsuszamlások. Ennek következtében a díj olyan kiemelkedő eredményekre világít rá, amelyek hozzájárulhatnak új föld- és talajvédelmi koncepciók kidolgozásához és ösztönzőleg hatnak a talajvédelemre, valamint felhívja a figyelmet a föld és a talajfunkcióik megőrzésének, illetve jó állapotban tartásának fontosságára Európa-szerte – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tájékoztatásából az Agro Napló.

A díjra európai mezőgazdasági termelők, földtulajdonosok, föld- (talaj)gazdálkodók, gazdálkodói csoportok önállóan vagy kutatóintézetekkel, egyetemekkel és/vagy magáncégekkel együttműködve pályázhatnak. A pályázat benyújtási határideje: 2024. január 15., módja az ELO pályázati adatlapjának – lehetőség szerint angol nyelvű – kitöltése és elektronikus beküldése. A pályázati adatlap ITT érhető el. A győztes projekt 5 000 euró jutalomban részesül, mindemellett a bíráló bizottság elismerő okleveleket is oda fog ítélni.

A pályázatról itt találhatók részletes információk:

Kérdés esetén a NAK szakértői is szívesen segítenek, bízunk benne, hogy minél több magyar jelentkező lesz.

(Forrás: NAK)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!